Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров

...
Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Предстои нова организация на движението в Стара Загора

Кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров организира среща с представители на трите компании за таксиметрови транспорти в града.

В нея участваха също и евродепутатът Андрей Новаков, както и претендентите за общински съветници Николай Диков - лидер на листата, и Йордан Николов, който бе зам.-кмет през мандат 2015-2019 година, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Виждам, че има улици, които не би трябвало да бъдат еднопосочни, само че това е краткотрайно решение” – сподели претендентът за трети кметски мандат. Йордан Николов посочи, че следва да бъде създаден общоприет проект на организация на придвижването в Стара Загора. Той ще бъде разискван и с представителите на таксиметровия отрасъл, с цел да е оптимално комфортен и функционален.

Таксиметровите водачи повдигнаха въпроса за премахването на броячите на светофарите. Те ще бъдат заместени от мигаща зелена светлина, защото се вкарва нова система за ръководство и надзор на трафика. За пешеходците ще има обособена секция на светофара, която ще им дава преимущество, с цел да се избегнат рискови обстановки. Шофьорите на таксита останаха задоволени от плануваните промени, които директно касаят активността им.

Живко Тодоров изясни къде са планувани поправки на улици. Съобщи, че през идващия мандат би трябвало да се построи продължението на бул. „ Славянски” до разклона за Старозагорските бани, което в допълнение ще облекчи автомобилния трафик. „ Знам, че ремонтите основават неудобства, само че те са нужни и би трябвало да проявим търпение” – сподели претендентът за кмет от ГЕРБ. Той посочи, че планът по замяна на подземна инфраструктура и асфалтиране на улиците в кв. „ Самара 1” би трябвало да завърши до лятото на идната година. През 2020 година Общината ще кандидатства за финансиране на ремонта и в кв. „ Самара 2”. Цялостно асфалтиране ще бъде направено и на главната улица в кв. „ Лозенец”, където ще има и спомагателни отводнителни шахти.

Живко Тодоров показа и част от плановете, изпълнени с европейски средства, и изясни за какво бъдещите планувани действия са значими за старозагорци и гостите на града. „ Възползваме се оптимално от европейските средства, с цел да създадем града още по-хубав и това да не е за сметка на налозите на хората” – добави Живко Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР