Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отново на вълната

...
Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отново на вълната
Коментари Харесай

Манолова присвои идея на „Спаси София” за нов квартал

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова още веднъж на вълната на гражданско неодобрение. Тя се включи в митинг на притежатели на парцели в Горубляне, които възразяват против градежа на Източен парк.

„ Хората към този момент няма да търпят обстановката сега, писнало им е и желаят смяна. Едно от вероятните решения е да се наложи възбрана върху продажбата на общински парцели. А това, в което аз мощно имам вяра и нарекох Северния град, е впрягане на ресурса на Столичната община за създаване на инфраструктура в посока Северна София “, съобщи Фандъкова.

Новаторската концепция обаче съмнително се припокрива с предложение на различен кандидат за поста – Борис Бонев от „ Спаси София “, който има „ План за София “ в 300 страници.

„ …Създаването на подготвени за строителство територии е метод на градското обмисляне, който сполучливо се ползва в Европа и в България. Идентифицирали сме подобаваща за задачата територия, с повърхност от над 700 000 м2 обществена благосъстоятелност, намираща се до Северна скоростна дъга и кв. Враждебна. … Искаме натам да пренасочим новото строителство, с цел да осигурим опция за притежателите на реституирани парцели в кварталите “, гласи аналогичната концепция. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР