Кандидатът за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов оповести на

...
Кандидатът за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов оповести на
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ Иван Панайотов разкри коя е визитните картички на едно управление

Кандидатът за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов оповести на конференция управническата си стратегия в региона на градоустройството.

„ Градоустройството дружно с бюджета са визитните картички на едно ръководство. И тук както и при бюджета имаме една присъща философия и процедура на досегашната администрация на Пазарджик. Философията е - безпорядък, никакви правила и надзор, никаква бистрота . Практиката – асимилиране на запас, от близки до кмета компании “, сподели Панайотов.

По думите му за разлика от Брюксел в Пазарджик не може да се види на никое място общия организационен проект на града . Не могат да го видят нито хората, нито възможни вложители, с цел да могат да възнамеряват своите планове. В тази сфера липсват правила и надзор .

“Някой може ли да каже посредством спазването на какви правила една концепция за триетажен паркинг се трансформира в кафене? Очевидно това няма по какъв начин да стане по общите правила на законите и наредбите . Може да стане единствено по измислените правила на кмета и компаниите към него”, добави претендентът за кмет на Пазарджик.

Следващият коментиран проблем бе за паркирането в регионалният център . Оказва се, че сегашната администрация не следи плануванаъа по Закон за устройство на територията и наредбите към него осигуреност на парко место при ново строителство.

Няма признат общоприет проект за организация на придвижването . Типичният образец за безпорядък е „ Синята зона “. Проблемът с паркирането ще се реши с приемането на генералния проект.

„ В допълнение към това, всяко обитаемо място би трябвало да има скица за преместваеми уреди . Схема която да отразява още веднъж стратегическата визия и концепция за това по какъв начин би трябвало да наподобяват и защо би трябвало да служат съответните общи пространства. При съществуването на такава скица централната ни пешаходна зона може да стане по-добра от Капана в Пловдив “, сподели още Иван Панайотов и добави:

Ние не даваме обещания, а предлагаме решения. Предлагаме вместо безпорядък – стратегическо обмисляне, вслушване в специалистите и жителите , прецизно съблюдаване на разпоредбите и непрекъснат надзор. Като има правила елементарно се работи, а нас работа ни чака. И бистрота – решенията би трябвало да се вземат пред очите на всички . И по-късно тези решения да се изясняват на хората. Като се носи съответната отговорност ”.

Първите решения , които ще вземе Панайотов са планиране и създаване на Западен околовръстен път с поддръжката на правителството;

проектиране и в следствие осъществяване на местни платна по значимите посоки Пазарджик - Пловдив и в посока автомагистрала Тракия ; ремонт на ВиК мрежата посредством поетапно създаване и замяна на канализационни и водопроводни система в разнообразни зони – със лични средства и от ПУДОС;

90% от противозаконните здания ще бъдат приети за поносим и за включването на жителите им като постоянни клиенти към ВиК и електроснабдителното дружество;

спешно ще се направи разчистване на коритата на реките Марица, Тополница и Луда Яна.

Да благодарим на Господ, че от 2005 година няма бедствена обстановка, тъй като с това отношение към сигурността на коритата щяхме да берем кахъри ”, сподели в умозаключение Панайотов.

Като специалисти в правенето на програмата в частта „ градоустройство “ приказваха инж. Валери Вълков и претендентът за общински консултант от гражданската квота арх. Даниел Мирчев. Те изнесоха редица обстоятелства, подкрепящи тезите изнесени от Иван Панайотов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР