Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян

Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян ...

Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков се срещна с участници в младежки обмен „Младежта е толерантност”.


Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков се срещна с младежи от Сърбия, Турция, Хърватия и Гърция, които гостуват във Видин в рамките на младежки обмен “Младежта е толерантност”.

 Във Видин младите хора дискутират по теми, свързани с толерантността и солидарността. Търсят отговори как като общество да се справим с езика на омразата, с предразсъдъците и нетолерантността. Те споделиха колко са впечатлени от Видин, от гостоприемството на нашите съграждани, от културно-историческите ни забележителности и красивата природа. Младежите разговаряха с Огнян Ценков и за ролята на местната власт за създаване на толерантна среда и превенция на всякакъв вид дискриминация.

Младежкият обмен е в рамките на Програма “Еразъм +” и се провежда във Видин от 27 септември до 5 октомври. Програмата дава възможност на млади хора от различни страни да се срещат и работят по общи проекти като равноправни партньори.


Източник: novini.bg