Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков

...
Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с директори на видински училища

Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков и претенденти за общински съветници организираха среща с шефове на видински учебни заведения и детски градини. „ Преди четири години на сходна среща вие казахте, че проблемите в ежедневната работа на учителите не се вземат решение с един диалог. Тогава поех ангажимент, че в случай че видинските жители ми гласоподават доверието да бъда кмет на Общината, да организирам ежемесечни работни срещи с представители на учебните заведения и детските градини.

Благодаря ви, че дружно изпълнихме този ангажимент”, сподели претендентът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков. Той напомни, че дружно с ръководителите на просветителните институции в Общината са дискутирали разнообразни проблеми и компликации, само че постоянно са намирали решение, с помощта на ефикасното взаимоотношение сред общинската администрация и учителите. „ Общата ни цел постоянно е била оптималното действие на учебните заведения в община Видин”, сподели още Ценков. Той бе безапелационен, че качественото обучение продължава да бъде неоспорим приоритет за ГЕРБ и държавното управление.

„ В нашата листа с претенденти за общински съветници има представители на разнообразни сфери от публичния живот – експерти и общественици, лекари, икономисти, мениджъри, инженери – хора, които градят положителното име на Видин. Гордея се, че в листата ни има осем учители. Те са част от нашия тим, точно тъй като осъзнаваме, че положителното обучение дефинира положителното развиване на всяка община и район на страната ни”, сподели претендентът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ. Огнян Ценков благодари на видинските учители за всеотдайната им работа. „ Децата на Видин са нашата горделивост. Те са положителни възпитаници, положителни спортисти, положителни самодейци, дейни участници в живота на Видин. Благодаря ви, че възпитавате в тях желанието да бъдат същински жители на България – дейни, знаещи и можещи”, сподели Ценков.

„ Напредва модернизацията на две от елитните видински учебни заведения – Математическата гимназия и СУ „ Цар Симеон Велики”. Инвестицията е за 17 млн.лв. С 1 милион лв. санирахме Английската гимназия, със лични средства подменихме отоплителните съоръжения в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий” и ГПЧЕ „ Йордан Радичков”. В момента в Английската гимназия се реализира изцяло възобновяване на първия и втория етаж за 220 000 лева от общинския бюджет. Променихме образа на ОУ „ Отец Паисий”. Всяка година отпускаме средства за детските градини. Мога да продължа още дълго да изреждам направеното. Инвестициите в модернизиране на просветителната инфраструктура би трябвало да продължат”, безапелационен бе Огнян Ценков.
Кандидатът за общински консултант от Политическа партия ГЕРБ Веселка Асенова, която е и шеф на РУО – Видин, акцентира, че държавното управление извършва уговорката си за нарастване на учителските заплати. „ Освен положителното възнаграждение, което учителите заслужават, образователният развой би трябвало да се прави в съвременна и приветлива образователна среда”, сподели третата в листата на Политическа партия ГЕРБ – Видин Веселка Асенова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР