Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна

...
Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна
Коментари Харесай

Момчил Неков се срещна с лекари от Силистра

Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна с лекари от Многопрофилната болница за интензивно лекуване – Силистра и от Градската поликлиника. Лекарите обясниха обстановката в МБАЛ с това, че извън постройките са ужасни, отделенията наподобяват добре и макар че не разполагат с най-модерната техника, експертите, които работят там, са високо квалифицирани. Проблем обаче е, че тези квалифицирани експерти бягат от града, тъй като заплатите им са прекомерно ниски, а изискванията за работа – незадоволително положителни. Голяма част от личния състав е в пенсионна възраст, само че поради дефицит на лекари и медицински сестри, не престават да работят, обясниха те. Според лекарите, обстановката е доста по-страшна и тревожна, в сравнение с наподобява в профил. Кадровата рецесия е мощно осезаема и това ще стане видно за всички до една година, когато ще е прекомерно късно, с цел да се избави болничното заведение, споделиха още лекарите. По думите им с изключение на неналичието на личен състав, пациентите също понижават всяка година поради неприятните условия в болничното заведение, макар клиничните пътеки. Липсват да вземем за пример средства за вътрешна мрежа за газификация на постройките. В АГ поделение има една единствена тоалетна, която би трябвало да употребяват всички пациенти деца и техните родители, споделиха още силистренските лекари.
За да се оправят с тази тежка обстановка, лекарите и Момчил Неков разискаха вероятни решения. В кратковременен проект, с цел да бъдат привлечени лекари и медицински сестри, Неков се ангажира с финансиране на специализации и курсове за повишение на квалификацията от общината, настаняване в общински жилища и контракти за финансиране на студенти. Може да се открие и компетентност за подготовка на медицински сестри във филиала на Русенския университет, който се намира в Силистра. Трябва да се влага в закупуването на съвременна здравна техника, както и да се кандидатства по планове за енергийна успеваемост, изясни претендентът за кмет.
Тези ограничения би трябвало да се вземат доста незабавно, с цел да могат жителите на община Силистра, техните деца и родители да продължат да се лекуват в МБАЛ – Силистра, а не да изминават стотици километри при всеки болничен признак, тъй като всеки един е евентуален пациент, заключи Момчил Неков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР