Кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев пое ангажимент

...
Кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев пое ангажимент
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Несебър Атанас Терзиев: Ще върна правомощията на кметовете на кметства

Кандидатът за кмет на Община Несебър Атанас Терзиев пое ангажимент при предстоящ мандат на ръководство да възвърне отнетите пълномощия на кметовете на кметства, с цел да могат да вземат решение проблемите на локалните поданици. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ През последните два мандата общинският кмет в Несебър Николай Димитров лиши пълномощията на кметовете на кметства, концентрира властта и бюджета на цялата община в свои ръце. Така кметовете на съставните селища гр. Св. Влас, гр. Обзор, с. Равда, с. Тънково и други се оказаха с права на наместници “, по този начин разказва обстановката Атанас Терзиев.

Сред причините му са извършени диалози с кметовете по съответните обитаеми места.

„ Някои от тях изрекоха мнение, че бюджетът също е централизиран и не могат безусловно един молив и бележник да закупят без разрешение. Същевременно жителите имат потребност от разнообразни услуги, които по този начин стават недостъпни за тях или лишават доста повече време “, разяснява претендентът за кмет на Несебър от ГЕРБ.

„ Кметовете на кметства са законно определени от жителите. Те са законните шефове на съответното обитаемо място. Те би трябвало да имат делегирани бюджети, с цел да си правят работата. Ако не се оправят, отново жителите ще решат ориста им на избори “, добави Терзиев. Затова и като ангажимент в програмата си за ръководство залага обезпечаването на делегирани бюджети на кметствата.

Това е единствено част от административната промяна, която предлага Атанас Терзиев. Друга негова концепция е да се назначат административни шефове на Стария град и Слънчев бряг, с сан на заместник-кметове към Община Несебър.

„ Те ще управляват плановете на своя територия и ще са в непрекъснат контакт с жителите на съответното място “, разяснява Терзиев.

Според него Специалният статут на Стария град в Несебър и насъбраните през годините проблеми в Слънчев бряг изискват подобен самостоятелен метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР