Кандидатът за кмет на община Химара в Южна Албания Фреди

...
Кандидатът за кмет на община Химара в Южна Албания Фреди
Коментари Харесай

Кандидат-кмет в Албания спечели изборите от затвора

Кандидатът за кмет на община Химара в Южна Албания Фреди Белери, който беше задържан два дни преди локалния избор в Албания, печели изборите " от пандиза ", заяви Евронюз Албания, представено от Българска телеграфна агенция.

На 13 май съдът във Вльора постанови Белери, който е от гръцки генезис и претендент на албанската опозиционна коалиция „ Заедно печелим “, да бъде арестуван под стража.

Белери беше задържан на 12 май по обвиняване за „ съучастничество в дейна корупционна активност “ по време на предизборната акция. Той беше освободен, след което арестуван още веднъж, преди да му бъде избрана мярката за неотклонение, отбелязва гръцката организация АНА-МПА.

По информация на Евронюз Албания Белери е получил 19 гласа повече от съперника си Йорго Гаро от Социалистическата партия (СП) на Албания.

Очаква се скоро да бъде извършен правосъден развой против Белери, който ще дефинира дали Белери ще заеме кметския пост в Химара или ще би трябвало да бъдат планувани нови избори в общината.

Междувременно преброяването на гласовете в цяла Албания продължава.

По най-нови данни от албанската ЦИК СП води в албанската столица, като информацията е на база преброени гласове от 398 от общо 941 изборни секции в Тирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР