Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на местните избори

...
Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на местните избори
Коментари Харесай

Активист на ГЕРБ опита да прегази протестиращи

Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на локалните избори през 2019 година Милчо Караджов отказал да се съобрази с протестиращите, блокирали през вчерашния ден придвижването в града, и направил опит да премине през тях с автомобила си. До тежък случай не се стигнало с помощта на полицията, която съумяла да го спре.
Това описа във фейсбук профила си един от пострадалите Стефан Делиов.

" Пресичахме пешеходната пътека в символ на митинг, като пропускахме от време на време придвижването по основен път Е-79. На едно от спиранията на трафика той (Караджов) излизаше от уличка към основен път Е-79 и подаваше газ против тълпата, тъкмо до детето и жена ми. Тогава скочихме аз и един мой другар и застанахме компактно пред джипа, а той се опита да потегли отново напред. В този миг пристигнаха служителите на реда и го помолиха да се върне и да изчака. Той ни се подиграваше от колата ", описа Делиов, представен от Сега.

Той твърди, че в митинга са взели участие към 120-150 души, а на пешеходната пътека, с цел да блокират пътя, излезли не повече от 30, 40 от тях.

За случая с функционера на ГЕРБ Милчо Караджов оповестява и уеб сайтът за вести от Югозападна България " Инфомрежа ", който разгласява и фотография. В събота се е състоял първият антиправителствен митинг в Кресна и е осъществена първата обсада на основен път в страната. " Много от водачите посочваха поддръжката си към хората. Единствено лидер на джип се опита безусловно да премине през пресичащите протестиращи, само че беше спрян от полицията ", написа " Инфомрежа ".

Протестиращите - от Кресна, Благоевград, Сандански - са се включили към настояванията на митинга в София и други градове за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на държавното управление на Бойко Борисов.

Протестната акция е блокирал придвижването по Е-79 за повече от час, като от време на време е пропущал коли.

Днес се чака също да се организира митинг, който да затвори основен път Е-79 и при Благоевград, при местността Полигона от 16 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР