Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Илия Лазаров коментира

...
Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Илия Лазаров коментира
Коментари Харесай

Илия Лазаров: България е готова да приеме еврото

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Илия Лазаров разяснява в студиото на Izbori.bg какви ще са целите му, в случай че бъде определен за член на Европейския парламент от България.

Първо той съобщи, че няма да се бори за преференциалния избор.

,,Присъствието ми в евролистата е да покажа задължението на Съюз на демократичните сили в тази лист``, изясни Лазаров и добави, че задачата е да не се позволява да се разпилеят десните гласове в България, с цел да може Европа да продължи да се развива.

Лазаров показа, че с разнообразни партии са водили диалози да се явят дружно на евроизборите на 26 май, само че имат разнообразни тежки разлики по значими възгледи.

,,Ако бъда определен за евродепутат, в Екологичен потенциал аз ще работя за интеграцията на България в областта на външната политика, в областта на защитата и в областта на сигурността. Много е значимо да има интеграция в областта на сигурността``, изясни той.

Лазаров изрично съобщи също, че страната ни е подготвена да одобри еврото.

,,От въвеждането на валутния ръб насам ние сме подготвени за еврото``, уточни той.

По думите му България ще влезе в Шенген. Той изясни, че Шенгенската зона е извънредно значима, както за контрола, по този начин и за сигурността.

,,Това за мен е огромна нелепост. Пакетът е в отбрана на френските и немските превозвачи и е в прорез с ЕС``, разяснява Лазаров пакета " Мобилност ".

На въпрос за способите за битка с корупцията той отговори, че корупцията у нас не е по-голяма от тази в редица европейски страни.

,,Просто ние обичаме да приказваме за нея и сами да се топим. В Гърция, в Италия също има корупция, само че там проблемите се вземат решение безшумно и дискретно, а ние бием тъпана, че и на Луната да ни разберат``, сподели Илия Лазаров.

Лазаров разяснява и думите на президента Румен Радев за корупцията и сложния му разговор с властта. " Институционалист съм по схващане и не считам, че би трябвало да има проблеми сред две институции. Не желая да приказвам против президента, само че Радев не го разбирам ", сподели той.

Кандидатът за евродепутат разяснява също и думите на посланика на Турция у нас Хасан Улусой за проучването на турския език. " Неговото изявление е много необичайно. Не може да искаш всички служащи в една турска компания да знаят турски език. Турция има табиет посредством някои изявления да предизвика диспути у нас ", сподели той. По думите му Министерство на външните работи е реагирало изцяло вярно в тази ситуация, като го е поканила да обясни изявлението си.

Лазаров показа още, че претендентите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са най - готови да вземат участие в борбата за Екологичен потенциал. Според него в другите листи са събрани просто хора, като даже назова дилетанти всичките претенденти за евродепутати на Българска социалистическа партия, като изключи единствено Сергей Станишев. " Не се води европейска акция за евровота ", изрично съобщи Илия Лазаров.

Последният в евролистата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили сподели още, че не чака да има предварителни избори.

За това какъв брой евродепутата ще влязат от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в идващия Екологичен потенциал Лазаров разкри, че се е хванал на бас те да бъдат 8 на брой.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР