Кандидатът за член на ЕП от листата на ГЕРБ и

...
Кандидатът за член на ЕП от листата на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Кандидатът за евродепутат Младен Шишков бе гост на фестивала на Белия щъркел в Белозем и на Празника на розата в Карлово

Кандидатът за член на Екологичен потенциал от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Младен Шишков бе формален посетител на откриването на фестивала на Белия щъркел в Белозем, чието мото тази година е „ Белозем – благоприятни условия за развиване на екологичен туризъм”. Фестивалът се организира от 2005 година, когато немската фондация „ EuroNatur " разгласи Белозем за Европейско село на Белия щъркел. Основната цел на мероприятието е да разпространява концепцията за вероятното хармонично общуване на хората с дивата природа и да притегли повече туристи към този изящен край.

„ Фестивалът на белия щъркел е събитие, което през годините се е вплело в културния календар на селото и на общината. Убеден съм, че ще продължи да съществува години наред, тъй като е едно прелестно събитие, което доста добре сплотява концепцията за грижа за природата и локалните обичаи посредством музиката и танците “, разяснява Младен Шишков.



След формалната част в парка на Белия щъркел звучаха музикални осъществявания на групи от детски градини, учебни заведения и сформира от Белозем, Раковски и още 10 градове и села от област Пловдив.

Младен Шишков бе посетител и на Празника на розата в Карлово. На събитието участваха също министърът на културата Боил Банов и националният представител ген. Константин Попов. Празникът стартира с розобер в розовите поля край града. От градините той се придвижи на централния площад на Карлово, където гостите на събитието бяха приветствани от Царицата на розите – най-красивата госпожица през годината, определена с конкурс. С венец от рози и обсипвана от дъжд от цветя, тя приветства, карловци и туристите, пристигнали на празника. След това Младен Шишков и останалите посетители имаха опция да изгледат проява на розоварене и да дегустират артикули с роза, в комплекса „ Старинно Карлово “,както и да посетят работилницата за приложно изкуство на площад „ 20-ти юли “.



По-късно денем Младен Шишков посети събирането на структурата на ГЕРБ-Асеновград на язовир „ 40-те извора “. Там поговори с хората за идните евроизбори и отговори на въпросите им. Шишков акцентира, че единствено безапелационната победа на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент на 26-ти ще даде опция европейските фондове да не стопират, по този начин както се случи при ръководството на държавното управление на Орешарски. „ Всеки български жител е почувствал и се е докоснал до новите пътища и автомагистрали, до санираните блокове, до новите паркове и зелени площи, до усъвършенстваните условия на живот и труд и всичко това е с помощта на средствата от Европейските стратегии, бе безапелационен Младен Шишков.

Привличането на повече средства към общините през идващия програмен интервал ще помогне за още повече поправки на пътища, ВиК мрежи, учебни заведения и детски заведения, а това ще е допустимо с помощта на рекордния бюджет за България за новия програмен интервал, разяснява още той и прикани: „ Трябва още веднъж да гласуваме доверие на хората, които знаят по какъв начин се работи в Екологичен потенциал, хората, които могат да оказват помощ за привличането на средства за общините, за тези, които ги е грижа за България, тъй като Европа ни чува, с помощта на тяхната работа, приключи изявлението си Младен Шишков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР