Кандидатът от БСП за кмет на Галиче Веселин Тушинов ще

...
Кандидатът от БСП за кмет на Галиче Веселин Тушинов ще
Коментари Харесай

БСП скочиха срещу изборите в Галиче, искат касиране на вота

Кандидатът от Българска социалистическа партия за кмет на Галиче Веселин Тушинов ще желае анулиране на вота от през вчерашния ден. Това съобщи персонално Тушинов пред bTV. Припомняме, през вчерашния ден в врачанското село Галиче се организира втория кръг на локалните избори за кмет. На балотажа участваха претендентите на двете най-големи политически сили у нас - ГЕРБ и Българска социалистическа партия. От листата на социалистите в конкуренцията се състезаваше Веселин Тушинов. Кандидатът на ГЕРБ беше Страхил Стоянов.
Според резултатите от вота новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов от ГЕРБ. Той е получил с 27 гласа повече от съперника си, при 66% изборна интензивност в селото.
В хода на изборния ден бяха подадени няколко сигнала за нередности в изборния развой от претендента на Българска социалистическа партия. Според социалистите в едната от изборните секции, намираща се в учебното заведение в селото, през задната врата са влезнали към 15 души. Хората били непознати в селото, само че попадали в изборните описи.
От щаба на Веселин Тушинов подадоха и различен сигнал - за незаконна пропаганда от страна на член на преносимата изборна секция в деня на вота.
Случаят беше тестван и по него бяха формирано актове за административно нарушаване по отношение на чиновниците от мобилната секция.
Служителите раздали на трети лица празни бюлетини, тъй че да гласоподават вместо хора с увреждания и други поданици на селото.
Според претендента на Българска социалистическа партия тези сигнали и нарушавания са задоволителни, с цел да се твърди, че вотът е бил манипулиран и непочтен. Той е безапелационен, че ще изиска анулиране на изборите. "Хората, които влязоха през вратата, предрешиха вота ", съобщи Тушинов.
Подадохме и сигнали за нарушавания, осъществени от членовете на преносимата секция. Става въпрос за незаконна пропаганда в деня на вота, изясни претендентът от Българска социалистическа партия. По думите му в изборния лист на преносимата секцията липсвали точно хора, които са инвалиди, към 5 на брой.
Хора от щаба на социалиста също бяха изрично, че вотът не би трябвало да бъде тачен за законосъобразен. "Виждате, че преносимата секция са с нарушавания, формирани са актове. Това е задоволително ", показват те.
Основната причина за резултата и успеха на претендента на ГЕРБ била, че се давали бюлетини на хора, които не са гласоподаватели в селото. Същите дали своят вот от името на други хора.
Новият кмет на Галиче Страхил Стоянов от ГЕРБ не одобри нападките на алените. По думите му изборният ден е минал без проблеми.
Вратата, през която в учебното заведение влезнали въпросните 15 души, била спешна врата. Тя се отваряла единствено от вътрешната страна, а компактно до нея имало кабинка с служители на реда, което на процедура предписание невероятно нарушаването на разпоредбите. Вратата не се заключвала.
На въпрос дали ръководството на Ценко Чоков ще остане е предишното новият кмет на Галиче отхвърли коментар. Запитан дали чака удари под кръста Стоянов съобщи, че няма какво да чака.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР