Кандидатът ни е млад, успял, доказал се в своята сфера

...
Кандидатът ни е млад, успял, доказал се в своята сфера
Коментари Харесай

Депутатът Деян Николов е кандидатът за кмет на Възраждане в София

" Кандидатът ни е млад, съумял, потвърдил се в своята сфера икономист, човек, с който сме дружно във " Възраждане " от доста години, един от учредителите на софийската организация ", сподели водачът на групировката Костадин Костадинов. Николов сега е и секретар на софийската организация на " Възраждане ".

Николов е втората публично показана номинация за локалния избор в столицата след тази на Васил Терзиев, повдигнат от ПП-ДБ, " Спаси София " и " Екипът на София ".

Николов даде обещание, че ще провежда постоянно локални референдуми, тъй като счита това за най-демократичната форма. " Има доста тематики, за които би трябвало да се питат столичани. Управляващите в България не обичат да питат хората ", разяснява той.

Кандидатът на " Възраждане " стартира желанието си да даде по-голяма независимост на районните кметове, които, по думите му, сега оглавяват регионите, само че нямат задоволително бюджет, с цел да вземат решение проблемите по места.

Той акцентира, че столицата не пораства по повърхност, концентрира всичко в централната част, а вложенията идват единствено в източните и южните елементи на града, заради което изостава развиването на западните и северните региони. Според него оттова идват и проблемите с трафика и презастрояването.

" Имаме един вътрешен дисбаланс във връзка с структурата на София. Едно от значимите неща е да стартираме да планираме развиването на София, работи се на парче, задоволяват се ползите на разнообразни бизнес лобита ", сподели Деян Николов, като заключи, че без значение кой е кмет и от коя политическа мощ, моделът се резервира еднакъв през последните 30 години.

Има доста дребна група от хора, най-много свързани с бизнеса, чиито ползи биват удовлетворявани. Ще предложим напълно нова философия във връзка с това по какъв начин да се обърне наклонността в софия - следим една сегрегация. Ресурсите се наливат в централната част и в няколко други региона, и голям брой крайни квартали, които са занемарени и изоставени ", установи претендентът на " Възраждане ".

" Едни хора живеят в затворени комплекси, а други живеят в квартали, които наподобяват гета. Кметът не би трябвало да върви да мери фугите на плочките, а да управлява процесите в града и да взе участие в създаването за тактиката и визията на града в идващите не 4, а 14 години. Такъв кмет ще бъда аз ", сподели Николов.

Програмата на претендента и неговия екип е създадена по региони и по квартали, с отчитане на спецификата на всеки един и ще бъде представяна поетапно.

Костадин Костадинов пък формулира задачата на партията - постигане на балотаж и първо място на вота с минимум 15 общински съветници в Столичния общински съвет.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР