Кандидатът на Възраждане за кмет на Столична община – Николай

...
Кандидатът на Възраждане за кмет на Столична община – Николай
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Глобата, наложена от ВАС на Столична община за 1.7 млн. лева, да я плати Фандъкова*

Кандидатът на Възраждане за кмет на Столична община – Николай Дренчев, разяснява доказаната от Върховния административен съд (ВАС) санкция в размер на 1.7 млн. лв. , наложена от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на Столична община за това, че е провела социална поръчка, която не е по разпоредбите и е дискриминирала участници. От решението на съда, излиза наяве, че властта е дала десетки милиони на близки компании , с цел да ремонтират 26 учебни заведения и детски градини.
„ Tова е цялостно безсрамие! От години сме очевидци на една безусловно нагла и безобразна корупция в Столична община, и когато това към този момент е доказано от най-висшата правосъдна инстанция в България, какъв е резултатът!? Вместо обвинявания и процеси против отговорните лица, същите ги издигат за кметове на София. Интересно ми е, какво ще предприеме в този момент прокуратурата. Ще бъде ли повдигнато обвиняване на Фандъкова и виновните лица от нейния екип, или всичко още веднъж ще бъде заметено под килима. Кой ще заплаща в този момент тази санкция, отново софиянци ли!? Аз персонално предлагам да я заплати Фандъкова. От личния й джоб. Обаче, откакто я оковат в белезници и я разкарват няколко часа из центъра на София, както Десислава Иванчева. Мисля че това е вярното решение, не смятате ли? Защо софиянци, да заплащат за корупцията в Столична община, те защо са отговорни? Значи, един път са ги ощетили, поради нагласените публични поръчки, а по-късно да заплащат и санкциите поради тях. Това не може повече да продължава! ” – бе коментарът на Николай Дренчев.
От Възраждане обявиха, че след изборите чакат още неоправдателни решения , по които би трябвало да се произнесе Софийският административен съд, по отношение на тъжби на Столичната община за други наказания, наложени от Министерство на регионалното развитие, като да вземем за пример за подбора на компании реализатори за ремонтите на ул. " Граф Игнатиев " и на площад " Св. Александър Невски ".
От партията на Костадинов споделиха още, че в съответния случай, загубата за софиянци не е единствено въпросните близо 2 милиона лв. от санкцията на Министерство на регионалното развитие, а доста по-голяма, защото публичната поръчка, за която е наложена санкцията е разрешила класирането на компании, които безусловно са прахосали евросредствата за въпросния ремонт, с извънредно некачествената си работа. Според Дренчев и неговия щаб, ремонтираните 26 учебни заведения и детски градини, след 1-2 години ще се нуждаят от нов ремонт, който обаче този път няма да бъде заплатен с евросредства, а с пари от общинския бюджет, което ще ощети хазната на София с още най-малко няколко десетки милиона лв..
Според тях, намесата на прокуратурата в този случай е извънредно неотложно, а Фандъкова и нейният екип е извънредно време да се озоват на подсъдимата пейка.
*Платена обява в границите на предизборната акция за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР