Кандидатът на психологическите науки София Сулим призова хората да не

...
Кандидатът на психологическите науки София Сулим призова хората да не
Коментари Харесай

Фалшивата усмивка е вредна за психиката ви, ето защо

Кандидатът на психическите науки София Сулим прикани хората да не се пробват да се усмихват принудително. Според нея това се отразява отрицателно на душeвността и провокира вътрешни спорове.

" Да се усмихваш принудително значи да създадеш вътрешен спор сред тези усеща, които са там, и желанието да демонстрираш позитивност " , сподели докторът.

Ако се насилвате да се усмихвате, вътрешният спор единствено се ускорява и основава още по-голямо вътрешно напрежение. Затова специалистът поучава хората да се пробват да избират неутрално изражение на лицето в такива моменти . Това ще понижи напрежението и в това време няма да коства толкоз доста вътрешни сили. В същото време София Сулим прибавя, че всеки може да се научи да се усмихва естествено, от сърце.

 

 

" Можете да се научите да се усмихвате, само че не по изкуствен начин, а напълно естествено, натурално. Когато минавате около огледалото, пробвайте се всякога да се усмихвате на отражението си ", поучава психологът.

Тя добавя, че изначало това може да наподобява малко необичайно, само че по-късно тази вътрешна усмивка, която ще се появи в отговор на усмивката в отражението, ще стане доста естествена, оповестява РИАМО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР