Кандидатът на президента на САЩ Доналд Тръмп да оглави ЦРУ

...
Кандидатът на президента на САЩ Доналд Тръмп да оглави ЦРУ
Коментари Харесай

Първата жена, която може да оглави ЦРУ, обеща да няма повече програма за разпити с мъчения

Кандидатът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да оглави Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел даде обещание, че няма да пробва да възвърне програмата за разпити на упрекнати в тероризъм с потреблението на мъчения, съобщи БГНЕС. Вместо това ще се употребяват по-широко опциите на пандиза в базата в Гуантанамо (Куба), който предшественикът на Тръмп Барак Обама беше заречен да закрие, само че по този начин и не го направи.
През февруари предходната година стана известно, че администрацията на новия тогава президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отхвърля от обновяване на тайните затвори на Централно разузнавателно управление на САЩ в чужбина. Тогава от квалифицирания президентски декрет е отпаднала опцията за продължение на практиката с тайните затвори отвън рамките на Съединени американски щати.
Тръмп неотдавна поддържа спорния избор за шеф на Централната разследваща организация на Хаспел, откакто се появиха сведения, които заплашиха да изтеглят нейната номинация, с цел да се избегне разискване в Сената на нейното минало, обвързвано с осъществени мъчения. Джина Хаспел, която има дълга кариера в Централно разузнавателно управление на САЩ и е управлявала " черна кутия " за разпитвания в Тайланд след офанзивите на 11 септември.
Хаспел е на 62 години. Тя има репутацията на порядъчен, политически самостоятелен сътрудник. След като стана заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ преди едвам година, Тръмп я номинира за най-високата служба в организацията, защото някогашният шеф Майк Помпео стана държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР