Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район „Южен“ в

...
Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район „Южен“ в
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Южен“ в Пловдив Костадин Язов иска да превърне кино „Въстаник“ в модерно културно средище

Кандидатът на Политическа партия ГЕРБ за кмет на регион „ Южен “ в Пловдив Костадин Язов желае да трансформира бившето кино „ Въстаник “ в съвременен културен център. Там сега се обитава Народно читалище „ Христо Ботев “, учредено през 1905 година. Към читалището действат школи по балет, фолклорни танци, изобразително изкуство, пантомима и школа по музика.

„ Има всички предпоставки за възродим богатия живот на това културно средище. Тази сцена помни постановки на Коко Азарян и Младен Киселов, тук са играли незабравими артисти като Тодор Колев, Цветана Манева, Руси Чанев, Антон Горчев, Катя Паскалева – да не изреждам всички. Гостували са писатели и поети, художници. И в този момент тук е Малък спектакъл, организира се Зимен фестивал на изкуствата “Сцена, палитра, слово”. Фестивалната стратегия може да се ускори, да се върне тогавашния живот на читалището. Още повече, че в непосредствена непосредственост се намира отбор Тракия, тук е и православният храм „ Света Троица “. Убеден съм, че кино „ Въстаник “ може да върне славата си на културно средище в „ Южен “ и то като съвременно културно средище от 21-ви век. Желанието ми е читалището да бъде оборудвано със модерна мултимедийна техника, което да даде опция на посещаващите го да имат още по-пълен достъп до творбите на литературата и изкуството. Със сигурност реализирането на този план ще бъде един от целите в моята работа като кмет на региона “, разгласи Костадин Язов. Той показа и още една своя упоритост – възраждането на комплекса да го направи харесвано място даже за по този начин претенции Дом на пловдивската опера, макар че е наясно, че множеството хора ще предпочетат операта да е в центъра.

„ Аз съм и директно, и индиректно привързан с регион „ Южен “, в него пребивавам от 30 години. Противно на ширещото се мнение, че това е един застаряващ регион, тук има много младежи и „ Южен “ се развива непрекъснато. Наред с всички хрумвания, които имам за подобряването на инфраструктурата – неща, които са витално нужни за живеещите тук, хората в „ Южен “ са посочили през годините, че имат насъщна нужда и от свое културно средище. Читалището е основано още през 1905 година от локални запалянковци, с доброволни помощи са събрани първите 1000 тома във фонда му. С безвъзмезден труд в края на 50-те години на предишния век жителите на региона вземат участие в построяването на сегашната постройка. Какво по-ясно доказателство, че живеещите в Южен имат потребност от своя културен център и ние ще създадем всичко да им го предоставим “, съобщи Костадин Язов.

Политическа партия ГЕРБ е с №43 в бюлетините за кмет на Пловдив, за областен кмет и за общински съветници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР