Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир

...
Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир
Коментари Харесай

ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов е излъгал пред здравната комисия в Народното събрание.

Това излиза наяве от отговор на ръководителя на ДАНС Васил Тончев на питане от страна на ръководителя на комисията проф. Костадин Ангелов.

Както вече Епицентър. бг писа - претендентът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов е направил две закононарушунния -  подписал е декларация с погрешно наличие при изповядване на имотна договорка за укриване на налози и е укрил благосъстоятелност на компания, с което е нарушил закона за изпиране на пари. 

На 24 юли пред комисията Михайлов декларира във връзка въпроса дали като акционер и изпълнителен шеф на компания „ Балкан заем “ АД е подал декларация по Закона за ограниченията против изпирането на пари: 

„ Като съветник 2018 или 2019https://epicenter.bg/article/Stanimir-Mihaylov/321303/11/0 година по отношение на промени в закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, аз персонално подписах съобщение декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана. “

 

На 25 юли 2023 година проф. Ангелов в качеството си на ръководител на комисията изпраща публично писмо до ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “, с което моли във допустимо най-кратки периоди да ми бъде предоставена информация дали е подадена такава декларация, според условията на Закона за ограниченията против изпирането на пари, и в случай че да, кои са действителните притежатели на компания „ Балкан заем “ АД. 

Отговорът на ръководителя на ДАНС гласи: 

„ След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД. “

 

Приложения:

 Писмо на проф. Костадин Ангелов за наличие на подадена декларация по Закона за ограниченията против изпирането на пари от господин Станимир Боянов Михайлов в качеството му на акционери изпълнителен шеф на компания „ Балкан заем “ АД - Писмо КЗ отговор ДАНС за Станимир Михайлов

Отговорът на ДАНС - 1 Отговор ДАНС С. Михайлов 26.07.2023 година

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР