Кандидатът на опозицията за стола на унгарския премиер Виктор Орбан,

...
Кандидатът на опозицията за стола на унгарския премиер Виктор Орбан,
Коментари Харесай

Водачът на опозицията в Унгария обещава да възстанови демокрацията

Кандидатът на опозицията за стола на унгарския министър председател Виктор Орбан, Петер Марки-Зай, даде обещание да освободи страната си от корупция и да възвърне демокрацията с нова конституция, в случай че бъде определен през идната година, осведоми " Франс прес ".

" Ако успеем да свалим Орбан през април... ще би трябвало да стартираме от нулата ", означи 49-годишният реакционер на конференция в Брюксел.

Необходимо е ново начало , тъй като " в Унгария няма народна власт, няма независимост на медиите, няма господство на правото ", акцентира той, обещавайки да " възвърне " тези полезности.

" Говорим за промяна на режима, а освен за промяна на държавното управление ", посочи той и добави: " Положението прилича това, че нацистките закононарушения не могат да бъдат преследвани съгласно нацистките закони. "

Марки-Зай, практикуващ католик и татко на седем деца, стана претендент на опозицията на първоначални избори, проведени от шестпартиен опозиционен алианс предишния месец.
 Консерваторът Петер Марки-Зай победи Клара Добрев на първичния избор на опозицията в Унгария
Консерваторът Петер Марки-Зай победи Клара Добрев на първичния избор на опозицията в Унгария

Той е икономист, инженер, кмет...

Безпрецедентните първоначални избори бяха опит за битка с изборната система, която облагодетелства Орбан и неговата ръководеща партия " Фидес ".

Въпреки че специалисти предвиждат оспорвана борба против Орбан, опозиционният водач призна, че ще бъде " извънредно мъчно " да бъде надвит националистическият министър председател , който е на власт в интервала 1998 до 2002 година и непрестанно от 2010 година

Изборите няма да бъдат " нито демократични, нито свободни, нито почтени ", предизвести Марки-Зай.

" Но шансът ни (да победим Орбан) в никакъв случай не е бил по-голям от десетилетие ", добави Марки-Зай, който се срещна с няколко еврокомисари в Брюксел, в това число заместник-председателката на Европейската комисия Вера Йоурова, отговаряща за полезностите и прозрачността.

Запитан за риска от безредици, сходни на случилото се пред и в Капитолия в Съединени американски щати, в случай че опозицията победи, Марки-Зай уточни, че " не може да си показа маси да излязат на улиците, с цел да защитят правата на нарушители ".
 Орбан предизборно упрекна Брюксел, Съединени американски щати и Сорос в интервенция в Унгария
Орбан предизборно упрекна Брюксел, Съединени американски щати и Сорос в интервенция в Унгария

Зове поддръжниците си да пазят достиженията на държавното управление му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР