Кандидатът на левицата за председател на ЕК Франс Тимерманс (на

...
Кандидатът на левицата за председател на ЕК Франс Тимерманс (на
Коментари Харесай

Леден Душ За Всички Работещи Българи, Надеждите Угаснаха! Много Лоши Новини За Заплатите!

Кандидатът на левицата за ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс (на снимката) предлага това да бъде 60% от медианната работна заплата - по този начин съгласно Петър Ганев тя може да бъде и по-ниска от тази сега.

1135 е междинната заплата за 2018 година Медианната е 795 лв.. У нас тя е 70% от междинната заплата. Ако вземем предлагането на Тимерманс, тя би трябвало да е 475 лв., изясни Ганев. Това, съгласно икономиста, значи, че минималната заплата у нас би трябвало да падне с 30-40 лв. (за 2019 година МРЗ е 560 лв., за 2020 година се планува да е 610 лева - б.р.). По думите на Ганев политиците приказват общо по тематиката.

" Като се влезе в конкретика, то се оказва, че губим от механизма на Тимерманс. Ако общата минимална заплата е % от междинната, тогава тя би се повишила ", счита Петър Ганев. Според икономиста значимото е " дали сме съгласни тези неща да се вземат решение и постановат от Европа ". Бизнесът поддържа концепцията да има единна минимална заплата, само че избрана по български механизъм, сподели още Петър Ганев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР