Кандидатът на ГЕРБ за шеф на Сметната палата Димитър Главчев

...
Кандидатът на ГЕРБ за шеф на Сметната палата Димитър Главчев
Коментари Харесай

BIRD.BG: Димитър Главчев е попълнил две декларации за несъвместимост с невярно съдържание

" Кандидатът на ГЕРБ за началник на Сметната палата Димитър Главчев е попълнил две заявления за несъответственост с погрешно наличие. Той е шеф на " Адлон Плюс " ЕООД и е в управата на сдружението на ГЕРБ “Граждани за европейско развиване на България ”, демонстрира информация в Търговския указател ". Това оповестиха от BIRD.BG в собствен пост във Facebook.

Освен това, пишатот медията, декларациите са подадени от Главчев в нарушаване на процедурните правила за избор на ръководител на Сметната Палата. Съгласно §VI от разпоредбите, тъкмо тези две заявления - приложения № 4 и № 5 - се подават от към този момент определения ръководител.Председател още не е определен, а претендентите дори още не са изслушани в бюджетната комисия, припомнят от BIRD.bg.

" Може ли човек, който не съблюдава елементарни процедурни правила и не може да попълни правилно обикновени заявления, да бъде началник на висшата одитна институция на България? Ще го избере ли новата тройна коалиция ГЕРБ-ППДБ-ДПС макар заявените погрешни данни и нарушаването на процедурните правила? ", питат оттова.

Припомняме, че преди дни стана ясно, чеГЕРБ ще предложи някогашния ръководител на парламентаДимитър Главчевза началник на Сметната палата.

В края на юни парламентътзадейства процедуритеза избор на началник Сметната палата, както и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на Българската национална банка (БНБ). Срокът за номинации за ръководител на Сметната палата изтече, като преди този момент беше продължен два пъти.

Димитър Главчевбеше народен представител от ГЕРБ от първото влизане на партията в Народното събрание през 2009 година През 2017 година беше определен за ръководител на 44-ото Народно заседание, само че няколко месеца по-късно беше отхвърлен поради това, че бе лишил думата на Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание. Тогава той се отхвърли и от депутатското си място.

През 2021 година Беше определен за народен представител от ГЕРБ и в 45-ото и 46-ото Народно заседание. След това не е бил депутат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР