Кандидатът на ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски покани БСП

...
Кандидатът на ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски покани БСП
Коментари Харесай

Нинова: Ще отидем на среща с проф. Габровски от уважение, но няма да подкрепим негов кабинет

Кандидатът на ГЕРБ за министър председател проф. Николай Габровски предложения Българска социалистическа партия на среща. От левицата отвърнаха, че ще отидат от почитание, само че няма да подкрепят негов кабинет

" Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: почитаме Ви като професор и доктор, само че не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов ", сподели водачът на левицата Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание, запитана дали биха преосмислили позицията си и подкрепили кабинет от специалисти, препоръчан от проф. Николай Габровски.

Корнелия Нинова уточни, че имат покана за среща на следващия ден и от почитание към Николай Габровски ще отидат, с цел да му кажат три фрази: „ Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане “. Тя напомни решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и с мандат на „ Възраждане “. Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията още веднъж ще бъде призован и той ще реши какво да вършим, сподели Нинова.

Тя разяснява и тематиката " Шенген ", която по думите ѝ би трябвало да сплоти напъните. Думите на нидерландския министър председател за корупцията и мигрантския напън в България Корнелия Нинова дефинира като лампа, която би трябвало да ни алармира да довършат работата, която са почнали – антикорупционното законодателство, старания по запазване на границата. Тук стои въпросът с бюджета, тъй като и за " Гранична полиция ", и за техника за границата трябват спомагателни средства, посочи Нинова. И от Министерство на вътрешните работи, и синдикатите желаят спомагателни средства, а като няма импортиран бюджет от служебния кабинет, няма по какъв начин да ги осигурим, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР