Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Първомай Асен Кичуков и

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Първомай Асен Кичуков и
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на ГЕРБ за село Татарево Петко Петков: С Асен Кичуков ще довършим започнатото

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Първомай Асен Кичуков и претендентите за общински съветници от ГЕРБ се срещнаха с жителите на село Татарево. Домакин на срещата бе претендентът на ГЕРБ за кмет втори мандат на селото Петко Петков.

„ Сигурен съм, че ще довършим започнатото. Ако ми гласувате още веднъж доверие, в случай че повярвате и на претендента на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков, селото ни ще продължи да се развива, ще осъществяваме плановете за замяна на ВиК инсталацията и за ремонт на пътя Дебър-Татарево, ще спечелим финансиране и за нови планове. Това съобщи Петко Петков на предизборната среща в селото. Жителите извършиха до дъно фоайето на читалището, което неотдавна отпразнува своята 90-годишнина, с цел да чуят доклада на Петков за миналите 4 години и акцентите от предизборната платформа на Кичуков.

През изтеклия мандат Петков е съумял да построи заслон на църквата, разчитайки на доброволния труд на десетки и майстори и поданици на селото, както и на дарения. По негово управление е ремонтиран и куполът на храма, като персонално той подарява средствата. От думите на Петков стана ясно, че локалното семейство Колеви възвръщат кладенеца в двора на църквата, където има посадени дръвчета и цветя. Ремонтирана е и оградата, с цел да се лимитират възможни похищения.

Съставен е Инициативен комитет за ремонт на параклиса „ Св.св. Константин и Елена “. Възстановителните работи към този момент са почнали – сложени са слънчев панел и осветяване, само че има още довършителни действия. Инициативен комитет е самостоятелен и за възобновяване на паметника на починалите във войните в центъра на селото. Кметският екип на Татарево създава и печели план за детска площадка по ПУДОС, на която през днешния ден се радват малчуганите. В съседство е сложена и къщурка за книги, откъдето децата могат да вземат или пък да оставят забавно заглавие за четене. Поставена е и нова автобусна спирка, като следва ремонт на тази в горната махала. Кметът Петко Петков е съдействал за смяна на разписанието на утринния рейс, с цел да е по-удобно за учениците и работещите.

Направен е ремонт на пешеходното мостче, изкърпени са дупки по пътя благодарение на жителите на селото, проведен е футболен шампионат. От своя страна Асен Кичуков похвали Петков за свършеното и даде обещание, в случай че получи избор на доверие от татаревци, да работи за преасфалтиране на улиците, за ново улично осветяване и привличане на вложители. И добави, че веднъж месечно ще организира селско заседание във всяко от неселените места в общината. Още преди старта на предизборната акция той изпрати 25 служащи да почистят гробищния парк в Татарево и Градина, защото паметните плочи не се виждаха от плевели и шубраци. Тази доброволна активност бе присвоена от други претенденти, което на първо място е липса на човещина, само че екипът на ГЕРБ в община Първомай им пожела шанс в конкуренцията на гърба на останалите.

В края на месеца, когато завърши дейната земеделска работа, Кичуков съобщи, че ще изпрати още веднъж хората си да довършат почистването на алеите. „ Не съм бил кмет, не съм бил в политиката, само че знам по какъв начин да водя война за средствата “, съобщи пред жителите на Татарево Асен Кичуков и даде образец с издействаните от него 1.2 милиарда лв. за 350 000 тютюнопроизводители. Асен Кичуков е ръководител на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите у нас и се употребява с поддръжката на държавното управление и персонално на премиера Бойко Борисов. Преди две седмици Кичуков бе и в Брюксел за среща с евродепутата Ева Майдел. По предложение на кандидат-кмета на ГЕРБ за Първомай и с нейна поддръжка ще бъде основано Сдружение на кметовете на дребните и междинни общини за привличане на повече европейски средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР