Кандидатът на ГЕРБ за кмет на c. Трудовец Радослав Наков

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на c. Трудовец Радослав Наков
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: В района на село Трудовец ще се обнови инфраструктурата и ще се насърчи развитието на туризма

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на c. Трудовец Радослав Наков от години е обвързван с производството и добре познава проблемите на бизнеса. Той ще направи по този начин, че да се насърчат локалните бизнесмени и да се подобрят изискванията за работа и живот на хората. Това съобщи регионалният координатор на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова, която организира срещи в региона дружно с претендента на ГЕРБ за кмет на община Ботевград Сашко Везенков и земеделския министър Десислава Танева. Областният координатор благодари на министър Танева, че се е отзовала на поканата, с цел да може взаимно да се обсъдят целите пред земеделския бранш.



Не са малко провокациите пред локалната власт тук. Със сигурност в цялата община Ботевград има какво да се направи за възобновяване на инфраструктурата, като се стартира от градския площад, водоснабдяването и належащия ремонт на ВиК мрежата, ремонт на улиците, разчистване на коритата на реките Калница, Бистрица и Черниш, с цел да се предотвратят бедствия, уточни Николина Ангелкова. Тя акцентира също, че община Ботевград е към момента малко позната като туристическа дестинация. “Местността „ Поп Нако “ има капацитет да се трансформира в красиво място за отдих. Обсъждаме също с жителите на Трудовец да се възвърне велоалеята сред селото и Ботевград”, сподели Ангелкова и добави. Нерегламентираните сметища в края на обитаемото място би трябвало да се отстранен посредством основаване на нова скица за извозването им до компостиращата апаратура в Ботевград. В общината ще бъдат обезпечени също видеонаблюдение и непрекъснато полицейско наличие, с цел да се подсигурява публичният ред.



Министър Танева осведоми присъстващите за акцентите в общата селскостопанска политика на страната. Възложени са разбори за Националния стратегически проект за развиване на селските региони и до края на годината те ще бъдат показани. Фермерите ще получат заплащания в размер до 1 милиарда лева до края на 2019-а, увери тя. Предстоят срещи с браншовите организации в бранш "Животновъдство ", на които ще бъдат показани измененията в нормативната уредба за животновъдните обекти за по-висока биосигурност. Новите ограничения целят да отстранят всички открити недостатъци по време на епизоотичната конюнктура по отношение на африканската чума по свинете и ще предотвратят сходни проблеми. Благодарение на всички, които съблюдаваха законодателството, успяхме бързо да се оправим с разпространяването на болестта при домашните прасета. Предизвикателството в този момент пред нас и научната общественост е да се понижи популацията на дивата свиня. Предстои през декември да вземем публично решение, с което да се удължи ловният сезон. Трябва да бъдат отстреляни близо 82 хиляди диви прасета, разяснява земеделският министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР