Кандидатът на дясноцентристите за председателския пост в Европейската комисия Манфред

...
Кандидатът на дясноцентристите за председателския пост в Европейската комисия Манфред
Коментари Харесай

Водещият кандидат на дясноцентристите призова за широка коалиция в Европарламента

Кандидатът на дясноцентристите за председателския пост в Европейската комисия Манфред Вебер прикани за необятен съюз на проевропейски сили измежду социалисти, либерали и зелени след изборите за Евроепйски парламент, които завършиха през вчерашния ден, съобщи " Ройтерс ".

" Когато погледна данните, не виждам болшинство против либералите, не виждам болшинство против социалистите, не виждам болшинство против Европейската национална партия. Така че това, което бих желал да създадем, е да обединим силите си, с цел да работим дружно от в този момент нататък ", акцентира Вебер.

Според формалните прогнози, публикувани тази заран, партиите, отдадени на усилване на Европейски Съюз, ще управляват две трети от местата в новия Европейски парламент. Крайнодесни и националистически партии, обещаващи с популистки лозунги да върнат Европейски Съюз към повече власт на националните държавни управления и парламенти, се показаха мощно, само че към този момент те наподобяват мощно раздробени в задачите си.

Франс Тимерманс, претендентът на лявоцентристите за ръководител на Европейската комисия, отхвърли разновидността за създаване на коалиция с крайнодесните сили, като прикани за " прогресивно " болшинство в идващия Европейски парламент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (520)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР