Кандидатът на Доналд Тръмп за посланик в Украйна предпазливо обеща

...
Кандидатът на Доналд Тръмп за посланик в Украйна предпазливо обеща
Коментари Харесай

Кандидат-посланикът на САЩ в Украйна иска реформа в украинската армия

Кандидатът на Доналд Тръмп за дипломат в Украйна внимателно даде обещание в сряда да заяви за всяка интервенция в изборите в Съединени американски щати, въпрос, който провокира импийчмънта на президента, оповестява Агенция Франс Прес.

Генерал-лейтенант в пенсия Кийт Дейтън , смята за належащо да се реформират въоръжените сили на Украйна , както и отбранителната промишленост на страната.

" Ако моята кандидатура бъде утвърдена, моите цели ще бъдат координирани с Конгреса и администрацията, само че измежду тях би трябвало да има действителна промяна на украинските въоръжени сили и отбранителната индустрия ", съобщи Дейтън в своето встъпително изявление към чуванията по неговата кандидатура , извършени в сряда в Комитета по външни работи в Сената на Съединени американски щати.
 Пентагонът инспектира цялата отбранителна промишленост на Украйна
Пентагонът инспектира цялата отбранителна промишленост на Украйна

" Консолидация, смяна във формата на ръководство... личен състав, съоръжение, активи "

Дейтън бе притиснат от демократа Робърт Менендес по отношение на това дали ще регистрира всевъзможни опити да се употребява Украйна за изборите в Съединени американски щати през ноември.

" Разбира се, бих се съветвал с сътрудниците си от Държавния департамент , само че това ми звучи рационално ", сподели Дейтън.

Менендес го попита и дали Тръмп е прав да оказва отбранителна помощ на Украйна предходната година.

" Не съм сигурен какви са точните условия по това. Бях в Украйна по това време и не знам, това да се е отразило на което и да е от нашите старания , с които се занимавахме с Украйна ", изяснява Дейтън, който е служил старши консултант по защита на Съединени американски щати в Украйна.
 Импийчмънт на Тръмп: Защо Украйна е толкоз значима за Съединени американски щати?
Импийчмънт на Тръмп: Защо Украйна е толкоз значима за Съединени американски щати?

Украйна не е в НАТО, корумпирана е, само че бъдещото й има геополитическо значение

Той също отхвърли да обещае да не се среща с някогашния кмет на Ню Йорк Руди Джулиани , който като юрист на Тръмп играе значима роля в напъните в Украйна.

Миналата година Тръмп притисна президента на Украйна Володимир Зеленски да изкопае компромати против претендента за либерален президент Джо Байдън и задържа 400 милиона $ американска помощ за сигурност, нужна на Украйна за битка с подкрепяните от Русия сепаратисти .

Дейтън дава обещание , че ще предприеме " доста съществени " старания, за да помогне на Зеленски да изкорени корупцията .

" Изминахме повече от година без американски дипломат в Украйна и в действителност мисля, че високопоставено наличие на Съединени американски щати ще помогне на президента Зеленски да се оправи с някои от тези въпроси ", добавя той.
 Съединени американски щати дава отговор уверено във всяко отношение, в случай че не успее с нуклеарно въздържане
Съединени американски щати дава отговор уверено във всяко отношение, в случай че не успее с нуклеарно въздържане

Адмирал Ричард: Тук сме, с цел да предотвратим войната на великите сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР