Кандидатът на десните Иван Дуке печели президентските избори след втория

...
Кандидатът на десните Иван Дуке печели президентските избори след втория
Коментари Харесай

В Колумбия ще има десен президент, ФАРК го предупреди да внимава

Кандидатът на десните Иван Дуке печели президентските избори след втория тур в Колумбия, извършен в неделя (17 юни), съобщи БГНЕС.
Според формалните резултати, които са факт на база на 68,71% от преброените бюлетини, Иван Дуке, който е претендент на Демократичен център, води с 55,56%, до момента в който Густаво Петро от придвижването " Човешка Колумбия ", е с 40,38%.
Десницата, чийто водач е някогашният президент на страната Алваро Урибе, желае проверка на мирното съглашение с някогашните партизани от ФАРК, реализирано след многогодишни договаряния с напъните и на предходния президент Хуан Мануел Сантос. Дюке обаче сподели, че ще резервира подписаните по-рано мирни съглашения с въстаниците от Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК).
" Няма да разгадаем мирът да бъде опустошен. Казваме на Колумбия, че няма да вършим на пух и прахуляк съглашението, само че ще създадем по този начин, че мирът да стигне до всички колумбийци ", съобщи Дуке пред хиляди свои последователи в Богота.
От ФАРК към този момент предизвестиха Дуке да покаже " здрав разсъдък ". " Необходимо е да има превес на здравия разсъдък, това, което страната изисква, е неразлъчен мир, който ни води към предстоящото помиряване (...) Заобикалянето на тази цел не може да бъде стратегия на държавното управление ", уточни Общата революционна различна мощ (ФАРК) в изказване, с което партията желае да се срещне с десния претендент, победил на втория тур на президентските избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР