Кандидатът на БСП Станислав Владимиров спечели балотажа на кметските избори

...
Кандидатът на БСП Станислав Владимиров спечели балотажа на кметските избори
Коментари Харесай

Окончателно: ЦИК обяви кой печели балотажа в Перник при 100% преброени гласове

Кандидатът на Българска социалистическа партия Станислав Владимиров завоюва балотажа на кметските избори в Перник, представителката на ГЕРБ а Вяра Церовска остана втора. При 100% преброени гласове Владимиров получава 50.27% от вота, а Церовска - 47.68%, демонстрират данните, оповестени на уеб страницата на ЦИК.

Опцията "Не поддържам никого " са показали 2.05% от участниците във вота.

Владимиров изясни, че този път акцията е била евтина, друга и енергична, представен от bTV. Според него тя е била напълно обърната към хората.
По думите му резултатът от вота на втория тур е композиция от неточности на съперника и това, което са създали тактически вярно през акцията. Той означи, че са провели доста скромна акция и близо 40 дни с балотажа е имало положително отношение. Не променихме нищо от тази рецепта, означи Владимиров.
„ Поставихме си големи цели, които постигнахме. Получихме доверието на хората и следва да оправдаем техните очаквания”, добави той.

Владимиров акцентира, че до момента Перник е имал фиктивен кмет.

„ Вяра Церовска е почитан доктор и добър човек. Всъщност действителният кмет беше зам.-кметът Владислав Караилиев – нападателен и нахален човек. Не съм сигурен за мащабите и провалите, които той нанесе на Перник и неговата партия”, посочи новият кмет на града.

Той съобщи, че идващите стъпки след изборната победа е да се събере екип от експерти. Освен това следва диалог с общински съвет и структуриране на бюджет, напълно ориентиран към хората.

В гласуването за общинския съвет ГЕРБ печели пред Българска социалистическа партия с разлика под два %. ГЕРБ е с 23.12%, "БСП за България " с 21.37%. Следват две локални обединения - ВМРО-БНД (ОЗ,ЗНС,ОБТ "Български лейбъристи ") със 17.39% и Български либерален център - БДЦ (ЗС "Александър Стамболийски ", РДП, БСДП) с 13.50%. Пета е партия АБВ с 5.08%.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР