Кандидат-студентите и техните семейства ще имат възможност да посетят филиалите

...
Кандидат-студентите и техните семейства ще имат възможност да посетят филиалите
Коментари Харесай

МУ - Варна обяви Дни на отворените врати във филиалите си в Шумен, Велико Търново и Сливен

Кандидат-студентите и техните фамилии ще имат опция да посетят филиалите на МУ-Варна в градовете Шумен, Велико Търново и Сливен, оповестиха от висшето учебно заведение.

Те ще могат да посетят материалната база във филиалите и да научат повече за специалностите “Медицинска сестра " и “Акушерка ". Гостите ще се срещнат с някои от преподавателите, с изискванията за банкет и образование и със всички фактори, които направиха МУ-Варна най-престижния медицински университет в България в класацията на UNI RANK, допълват от там.

Всички искащи могат да посетят филиала във Велико Търново в Деня на отворени порти на 21 март 2024 година от 13.30 часа, а филиалите в Шумен и Сливен са отворени за визити от кандидат-студенти всеки работен ден в интервала 9.00 – 15 часа, прецизират от МУ – Варна.

Тенденциите в демографията и в обществените политики на доста развити страни основават условия, в които здравната сестра, здравните асистенти и акушерките, се трансформират в едни от най-търсените фрагменти в Европа, в това число и в България. Само за идващите 5 години, Европейската федерация на медицинските сестри предвижда дефицит от над 590 000 медицински сестри в границите на Европейски Съюз. Това илюстрира наклонност, която следим в съвсем всички здравни специалности в Европа, Съединени американски щати, Канада и други. Този дефицит основава редица провокации за доста лечебни заведения и клиники, само че в това време основава благосъстояние от кариерни благоприятни условия за всички квалифицирани фрагменти. Неспиращото търсене на тези фрагменти в идващите десетилетия значи, че приключилите компетентност “Медицинска сестра " и “Акушерка " ще разполагат със постоянна работа, с конкурентно възнаграждение, с подвижност и с опцията да избират от редица работодатели и условия за работа.

Медицински университет - Варна вижда дълготрайната потребност от тези квалифицирани експерти и влага в тяхното развиване. Студентите на МУ-Варна и неговите филиали във Велико Търново,  Шумен и Сливен получават достъп до богата, съвременна просветителна стратегия с преподаватели с интернационален опит и до на практика занятия, които трансформират капацитета в действителен опит и във опция за дългогодишно кариерно развиване.

За повече информация:

Филиал Сливен: гр. Сливен, ул. „ Генерал Столетов " №30, тел. тел. 0889800305, 0878544068

Филиал Шумен:  гр. Шумен, ул. „ Васил Априлов " №  63,

тел. 0882 450 008

Филиал Велико Търново: гр. Велико Търново, ул. „ Михаил Кефалов " № 2 (Хуманитарна гимназия), тел.: 0889 098 965
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР