Кандидат-студенти,  които издържат предварителен изпит с оценка 5,50 и нагоре,

...
Кандидат-студенти,  които издържат предварителен изпит с оценка 5,50 и нагоре,
Коментари Харесай

Записват веднага отличници от олимпиадата и...

Кандидат-студенти,  които устоят прелиминарен изпит с оценка 5,50 и нагоре, ще имат право да се запишат като първокурсници, без да чакат общото първо класиране във вуза. Отличниците ще бъдат записани още в първия ден, когато стартира подаването на документите. Същото важи и за получилите отлични оценки от олимпиади, надпревари и интернационалните изпити за документи, както и от  различни надпревари, които университетът признава  за конкурсен изпит за избрани специалности.
Съответните изпити би трябвало да удовлетворяват условията за банкет в посочената компетентност, вършат спогодба от Пловдивския университет.
За специалностите с два конкурсни изпита в балообразуването условието е отлични оценки и по двата предмета.

Записването по този ред става с подаване на кандидатстудентски документи и възнаграждение на дължимата кандидатстудентска и студентска такса. Срокът за записване е във времето на банкет на документи - от 13 юни до 27 юни 2018 година
В случай че към момента не са получили дипломата си за приблизително обучение, младежите попълнят декларация, с която се задължават в период до 5 юли 2018 година да я показват. При неспазване на периода претендентите губят студентските си права, като техните места се овакантяват и се включват за попълване в последващо класиране.
Официалното оповестяване на тази категория кандидат-студенти за признати в ПУ става на първо класиране, като образуват оптимален бал 36,00.

Ако претендент, записан в дадена компетентност с отлични оценки от предварителните сесии, олимпиади, надпревари или интернационалните документи пожелае да кандидатства и в друга компетентност, има право да подаде кандидатстудентски документи в границите на одобрените периоди. Ако бъде наново признат, заплатената от него такса се признава. Когато семестриалната такса за новата компетентност е по-висока, доплаща разликата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР