Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с представители на

...
Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с представители на
Коментари Харесай

Габриел към ПП-ДБ: Исканата оставка на Иван Гешев е стъпка към правосъдна реформа

Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с представители на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/. Дискусията е част от серията диалози с парламентарно показаните обединения, като през вчерашния ден имаше такива с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “. Днес тя сподели, че търси основа за работещ , проевропейски кабинет , с ясни цели и механизми за постигането им.

Първото, което ще свърши правосъдният министър в кабинет с министър председател Мария Габриел, е да внесе пред Висшия правосъден съвет /ВСС/ искане за освобождение на Гешев , разгласи тя. По думите й настояването не е за лична промяна , а за връщане на доверието на жителите във фигурата на основния прокурор. Според нея това би било ясна поръчка за цялостна правосъдна промяна.

Пред представителите на ПП-ДБ тя очерта отново целите , по които ще работи, в случай че бъде определена за министър председател.

Същевременно Атанас Атанасов от Демократична България й зададе 2 въпроса, като единият е във връзка това, че Украйна е поискала 1 млн. снаряди 155-мм , само че България е отказала:

„ Как ще работи Вашето държавно управление? “

И добави: „ Министерският съвет дава отговор за сигурността и публичния ред. Как се отнасяте към опцията изпълнителната власт да назначава фрагментите в специфичните служби – към тематиката като цяло? “

Габриел му отвърна, че желае да има кабинет с ясно декларирана евроатлантическа ориентировка . По нейни думи решенията не се взимали от един човек, както и че можело да се намерят механизмни в къси периоди нещата да се случват.

Атанасов получи отговор от Атанасова за боеприпасите и той е че не знае дали има искане за муниции, както и че доколкото е осведомена България не разполагала със 155-мм снаряди , а със 152-мм снаряди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР