Кандидат-кметът на ГЕРБ Здравко Димитров има лека преднина пред Славчо

...
Кандидат-кметът на ГЕРБ Здравко Димитров има лека преднина пред Славчо
Коментари Харесай

НЕОХРОН: Здравко Димитров с преднина в битката за Пловдив

Кандидат-кметът на ГЕРБ Здравко Димитров има лека преднина пред Славчо Атанасов и Дани Каназирева в борбата за Пловдив. Зико разполага с доверието на 26-27% от гласоподавателите. Атанасов и Каназирева имат напълно близко резултати в интервала 16-28 %, или приблизително стойност от 21 пункта.

Това демонстрират данните от социологическо изследване на организация НЕОХРОН, извършено в интервала 7-13 септември 2019 година измежду 690 пловдивчани.

Здравко Димитров разполага с твърдия електорат на ГЕРБ, само че би трябвало да поработи върху периферията, с цел да си подсигурява водещата позиция, разяснява социологът Николай Близнаков. По думите му в Пловдив наложително ще има втори тур и борбата на балотажа ще бъде извънредно оспорвана.

Кандидатът на Българска социалистическа партия Николай Радев е четвърти с доверие от 7,5%. Според социолога при мощна акция на социалистите Радев може съществено да увеличи своя резултат.

Славчо Атанасов задържаха резултата си от предходните локални избори. За него бюлетини ще пуснат последователи освен на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, само че и на други партии, изключително на Българска социалистическа партия.

Доверието към

Дани Каназирева пък се повишава леко, само че непрекъснато, счита Близнаков.

ГЕРБ води безапелационно и в конкуренцията за Общинския съвет. За тяхната листа са подготвени да гласоподават 34% от гласоподавателите. Следват с близки резултати НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация с 16%, Съюз за Пловдив с 14%, Българска социалистическа партия с 11% и Демократична България с 4-5%.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР