Кандидат-кметът на ГЕРБ за трети мандат в Благоевград и председател

...
Кандидат-кметът на ГЕРБ за трети мандат в Благоевград и председател
Коментари Харесай

Атанас Камбитов: Величието и саможертвата на загиналите за свободата на Пиринския край са огромни

Кандидат-кметът на ГЕРБ за трети мандат в Благоевград и ръководител на Инициативен комитет „ 100 години независимост “ доктор Атанас Камбитов взе присъединяване в честванията във връзка 107 години от Освобождението на Пирински край и Горна Джумая.

Той постави венец и цветя пред паметния знак на Майор Иван Павлович Орлински, пред паметника на Македоно-Одринското опълчение, който се намира на площад „ Мите Марков “, както и пред бюст-паметника на Георги Измирлиев-Македончето, ситуиран на едноименния площад в града.

„ Припомняйки си имената на починалите млади мъже, съзнавам какъв брой е била жестока битката. Тези хора са имали родители, съпруги, деца. Били са на прага на живота. Осъзнавам величието на саможертвата на тези хора и нашата голяма отговорност. Гордея се, че отдаваме нужната респект. През 2012 година, във връзка 100-годишнината от Освобождението, възстановихме честванията и тук е мястото да благодаря на господин Красимир Узунов, който беше един от основателите, един от моторите, едно от сърцата на Инициативния комитет. Създадохме традиция – това е методът да помним и да предаваме историята на децата, по този начин ще оцелее българщината. Свободата не е безплатно, свободата е отговорност. Тя е изстрадана, хиляди хора са дали своя живот за нея. Няма нищо по свято от саможертвата “, показа доктор Атанас Камбитов.

В честванията взеха присъединяване и министърът на защитата Красимир Каракачанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, националният представител Даниела Савклиева, регионалният шеф Бисер Михайлов, кметът на Чаковец (Хърватия) Стйепан Ковач, претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ. Всички те участваха и на празничния концерт на Ансамбъл „ Пирин “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР