Кандидадът за президент на страната от Народнорепубликанската партия Мухарем Индже

...
Кандидадът за президент на страната от Народнорепубликанската партия Мухарем Индже
Коментари Харесай

Кандидадът за президент на Турция обеща да се срещне със Асад, ако бъде избран

Кандидадът за президент на страната от Народнорепубликанската партия Мухарем Индже съобщи, че, в случай че бъде определен, ще се срещне със сирийския президент Башар Асад.

Повече ще чуем от кореспондента на БНР в Истанбул Мариян Карагьозов:

Според Индже Турция би трябвало да усъвършенства връзките си със страни като Германия, Сирия и Съединените щати. Опозиционният претендент добави, че присъединението към Евросъюза остава цел за Анкара. Той направи коментара си в изявление пред „ Дойче веле “ – Турция, излъчено през вчерашния ден.

„ В Турция има 4 милиона сирийци, само че в Дамаск няма турски дипломат. Това не е вярно “, съобщи Индже.

Той стои и зад концепцията си за затваряне на американската база Инджирлик до Коледа, в случай че Вашингтон не екстрадира проповедника Фетуллах Гюлен.

Според претендента на опозицията, мястото за решение на политическите проблеми е в Народното събрание. Противопоставяне на централизирането на властта е една от водещите тематики за Народнорепубликанската партия.  Мухарем Индже съобщи, че първата му стъпка като президент би била обвързвана с стопанската система, връщане на доверието на пазарите и възобновяване на правовия ред.

Междувременно от Народнорепубликанската партия оповестиха, че са основали приложение за мобилни телефони за следене честността на изборния развой. ​
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР