Кандид Вюест ще ръководи изследователските проекти за нови ИТ заплахиКандид

...
Кандид Вюест ще ръководи изследователските проекти за нови ИТ заплахиКандид
Коментари Харесай

Acronis назначи вицепрезидент за центровете си в ЕМЕА

Кандид Вюест ще управлява изследователските планове за нови ИТ закани

Кандид Вюест има 20-годишен опит в региона на осведомителната сигурност
(снимка: Pascal Uehli – www.pascaluehli.com / предоставена от Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis назначи Кандид Вюест за в ицепрезидент по изследвания в региона на киберзащитата. Той ще дава отговор за проучванията на новите трендове при киберзаплахите и новите способи за отбрана, за възстановяване на решенияга за киберзащита, предлагани от компанията.

Кандид Вюест ще бъде механически началник на всички оперативни центрове за киберзащита на компанията (Acronis Cyber Protection Operation Centers, CPOC)  в района Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), ще дефинира и управлява изследователските планове, свързани с новите ИТ закани, и ще дефинира тактиката за работа на екипа по сигурността.

В допълнение, той и неговият екип ще правят разбор на трендовете, свързани със злоумишлен програмен продукт, генерирайки рекомендации към клиентите и екипите за разработка на артикули на Acronis. Новооткритите трендове ще въздействат върху бъдещите характерности на решенията на компанията.

Под управлението на Вюест, Acronis ще продължи да уголемява функционалностите на продуктите и услугите си, обръщайки се към петте вектора на киберзащита –безопасност, досегаемост, дискретност, достоверност и сигурност на всички данни, приложения и системи (SAPAS).

„ Вюест ще подкрепи нашия екип със своите пълномощия и богат опит в областта на сигурността. Задълбочените му познания и вътрешното му умеене за съответно схващане и пояснение на киберзащитата несъмнено ще задвижат нашия бизнес в бъдеще ”, разяснява назначението създателят и изпълнителен шеф на Acronis – Сергей Белоусов.
още по тематиката
Кандид Вюест има 20-годишен опит в региона на осведомителната сигурност. Преди да се причисли към Acronis, той е бил началник на Threat Researcher в екипа на Symantec Security Response, а преди тази роля е анализирал държанието на компютърни вируси за Symantec Anti-Malware Lab в Дъблин.

„ Вече е ясно, че обичайните практики за бекъп и сигурност са неефективни против днешните закани, което значи, че светът се нуждае от модерна киберзащита ”, споделя Кандид Вюест.

Той е земал и основни позиции в Global Security Analyzing Lab на IBM Research в Рюшликон, Швейцария. Има магистърска степен по компютърни науки от Swiss Federal Institute of Technology (ETH) и е консултант по сигурността на федералното държавно управление по киберзащита на сериозна инфраструктура на Швейцария, член на Defcon Switzerland Board и уредник на Area41 Conference.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР