кандал в Созопол. Багер навлезе в плажа на града и

...
кандал в Созопол. Багер навлезе в плажа на града и
Коментари Харесай

Скандал в Созопол, багер изгребва пясъчната ивица

кандал в Созопол. Багер навлезе в плажа на града и почнал да изгребва пясъчната линия. Сигналът е на локални поданици. Тази заран, те се събраха на митинг против разрушаването на пясъчната линия. Според концесионера, обаче, дейностите по отбрана на линията са законни.

По мрачно нощес на пясъка в Созопол стъпва тежък екскаватор. И стартира изгребване на част от плажната линия.

Според локалните поданици това унищожава брега ,

осведоми.

„ Нормално ли е един плаж, който претендира за наследник байрак, да наподобява по този метод, да е разровен целия, да влиза тежка техника. И забележете, късно вечерта в тъмното влизат и ровят в морето да вадят пясък. По никакъв метод, както и да го гледаш, не може да бъде нормално”, счита гражданин на града.

Концесионерът на плажната линия обаче отхвърли багерът да е навлизал в крайбрежната част на плажа заливана от морето .

Поводът за работата на багера нощес пък била подготвянето на защитни чували с пясък, които да запазят наводнените крайбрежни заведения. Местните поданици, обаче не са съгласни с дейностите на концесионера.

„ Искрено се надявам към нас да се причислят и хората от Поморие и Несебър, и всички Черноморски общини, да застанем твърдо за запазване на пясъчната ни линия, в случай че не – ние ще продължим сами”, заканиха се локалните.

От Басейнова дирекция и Община Созопол потвърдиха, че стопанинът на плажа е пуснал уведомителни писма

преди построяването на защитните насипи. Позиция изпратиха до медиите и от Министерството на туризма. В нея се твърди, че след осъществяване на инспекция на място са установени неизпълнения на договорни отговорности, а точно създаване на защитни пясъчни валове (диги), за които е употребен пясък от заливаемата повърхност на морето.

„ Извършването на действия по създаване на защитни пясъчни валове (диги) или други уреди би трябвало да се прави след авансово координиране с способените органи, след установяване на съответните дейностите. Предприемането на съответните действия следва да бъде осъществено след приемане на мнение по отношение на целесъобразността и законосъобразността им”, обявиха още от Министерството.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР