Каназирева: Стига лъжи за Бетонния мост. Кажете истината Бетонният мост

...
Каназирева: Стига лъжи за Бетонния мост. Кажете истината Бетонният мост
Коментари Харесай

Пловдив на колене: Бутат Бетонния мост

Каназирева: Стига неистини за Бетонния мост. Кажете истината

Бетонният мост ще бъде бутнат и нов няма да се строи. Това стана ясно след траяла повече от 3 часа среща на градската администрация и шефовете на Национална компания " Железопътна инфраструктура ". На нея специалистите обяснили, че няма техническа опция мостът да бъде издигнат. Той е строен преди 90 години и не дава отговор на стандартите за прекосяване на високоскоростни влакове.

НКЖИ има утвърден план за рационализация на ЖП възел Пловдив, който планува създаване на естакада за линиите по бул. " Копривщица " и пробив под Централна гара, който би трябвало да поеме трафика сред центъра и регион " Южен ". За плана се знае от 2 години, само че публичното му разискване се случи едвам преди 2 седмици и провокира бурна реакция измежду жителите. Оказа се, че локалната администрация няма подготвеност да обезпечи връзките с тунела и даже не е почнала отчуждителните процедури южно от гарата, където пробивът би трябвало да се свърже с бул. " Македония ". Поради тази причина разширение на булеварда към този момент няма да има и частните парцели се резервират. Този вид значи сигурна запушалка на юг от новия тунел, където колите ще се събират в една лента.

Парите по Оперативна стратегия " Транспорт " би трябвало да се усвоят най-късно до края на 2022 година, когато всички действия би трябвало да бъдат приключени, а обектите - въведени в употреба. Експертите обаче се съмняват, че локалната власт ще се оправи с уговорките си по подсигуряване на новите пътни връзки в региона. Освен това в бюджетната рамка до 2021 година не са планувани средства за тяхното създаване. Най-вероятно ще се наложи страната да финансира целево строителството, което би трябвало да извърши общината, с цел да се избави планът на НКЖИ.

Добрата вест от срещата през вчерашния ден е, че Бетонният мост ще се събаря, откакто бъде построен тунелът под гарата. По време на строителството ще бъде отворен прелезът до Сточна гара, който също да оказва помощ на трафика. Засега не е ясно каква ще е ориста на колектора под бул. " Васил Априлов ", който обслужва целия регион. Обсъждана е концепция той да не бъде изместван, а на паркинга пред някогашния магазин " Перла " да бъде построена помпена станция.

Строителството на тунела е планувано за 2021 година Дотогава ще се работи за стартирането на различни трасета за поемането на част от придвижването. Проектът на НКЖИ най-вероятно ще претърпи промени в частта пред Централна гара, където ще се построява ново кръгово. Това се постанова, с цел да може бул. " В. Априлов " да се свърже с пробива. Западно от гарата пък над линиите ще бъдат построени две пасарелки за пешеходците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР