Канализация за Герман и Писна ни да живеем в кал

...
Канализация за Герман и Писна ни да живеем в кал
Коментари Харесай

Герман на протест заради липсата на канализацията

" Канализация за Герман " и " Писна ни да живеем в тиня и бедност " - тези плакати издигнаха недоволни поданици на село Герман, което се намира на към 4 км от столицата. Те излязоха на митинг в 9 часа в сряда на околовръстното шосе на София и ул. " Патриарх Герман ".

" Искаме да ни бъде обърнато внимание от ръководещите, които взимат решения кое обитаемо място да бъде с канализация ", сподели протестиращ.

Недоволните упорстват в Герман да бъде построена канализация, която им е обещана още през 2010 година

" Оттогава до момента е изработен единствено план за канализация през 2019 година Това ни дава огромна вяра, че нещата ще се случат. Сега се чака до 2 месеца Столична община да вземе решение в кои обитаеми места да се построи канализация през сегашния програмен интервал. Ако не попаднем в листата, не се знае по кое време ще имаме ", сподели кметът на селото Маргаритка Станкова пред Mediapool. Тя също се е присъединила в митинга, тъй като на нейните молби и претенции не получава отговори по кое време ще има канализация, а хората я питат.

Село Герман се намира в столичния регион Панчарево. Разположено е на десния бряг на река Искър и подпочвените води са високи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР