Каналът за трафик на чужденци зад граница, в който е

...
Каналът за трафик на чужденци зад граница, в който е
Коментари Харесай

Каналджийката от НФСБ се провалила още при първия опит да изкара чужденци

Каналът за трафик на чужденци зад граница, в който е забъркана и председателката на структурата на Националния фронт за избавление на България (НФСБ) Анелия Велева е следен повече от 2 месеца и е разрушен при първия опит за изкарване на чужденци зад граница.

Това стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Пред Българска национална телевизия той сподели, че партийната принадлежност на арестуваните няма значени.

„ За нас няма значение кой в какво качество е. След като прави закононарушение, прилагаме закона. Случаят е подобен. Не сме се насочвали в посока кой какво състояние заема и къде. В последния месец имаме няколко такива реализации на цялостен канал, проведен на територията на страната. Това няма да е последният канал, който ще бъде разрушен ", съобщи той.

Маринов сподели, че след близо 2 месеца работа са събрани задоволително доказателства за настоящия канал и е взето решение да се подхващат дейности по секване на активността му.

" Каналът е следен повече от 2 месеца и сега, в който преценихме, че сме събрали задоволително доказателства, се пристъпи към реализация, с цел да не допуснем това закононарушение да се довърши и групата да бъде изведена “, разяснява Маринов.

Това е била първата група от чужденци, които е трябвало да бъдат изведени. „ Не можем, наблюдавайки ги, да допуснем да изкарат 10 или 20 лица и да ги хванем на идната група. Сигурността на границата е съществена задача на Министерство на вътрешните работи “, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

Във вторник от НФСБ излязоха със известие, че публична позиция по случая ще имат след привършване на работата на проверяващите органи. От партията на вицепремиера Валери Симеонов прецизират, че Анелия Велева е била определена от локалната конструкция за ръководител на НФСБ в Костинброд.

" НФСБ осъжда остро каквато и да е съпричастност към престъпно действие, каквото е трафикът на хора ", се показва в известието и се напомня, че партията е основател на промени в закона за по-строги санкции за трафиканите на хора. 

Каналът за трафик беше разрушен при акция на автомагистрала " Тракия ". Сред арестуваните в акцията е и някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. В момента на интервенцията групата е превозвала имигранти от границата с Турция към сръбско-българската граница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР