Каналът “Royal News” на Vbox7 ни запознава с някои от

...
Каналът “Royal News” на Vbox7 ни запознава с някои от
Коментари Харесай

7 внушителни кралски дворци от цял свят, които ще спрат дъха ви

Каналът “Royal News” на Vbox7 ни среща с някои от най-великолепни кралски дворци в света. Те са направени от най-хубавите архитекти на своето съвремие и са успех на държавната власт, благосъстояние и лукс.

Императорският замък, Токио

 дворци Istock

Той се намира в центъра на града и е потопен в тишината на голям парк. Заобиколен е от трап и дебели каменни стени, а в него живее императорът на Япония Акихито със фамилията си.

Зимният замък (Ермитаж), Санкт Петербург, Русия

 дворци Istock

Зимният замък в Санкт Петербург е формалната резиденция на съветските монарси от 1732 до 1917 година Той е издигнат в колосален мащаб, с цел да отрази мощта и силата на имперска Русия.

Топкапъ, Истанбул, Турция

 дворци Istock

Топкапъ е бил впечатляващ имперски замък в продължение на 400 години до разпадането на Османската империя при започване на XX век. Днес многочислените градини, богато украсени зали и имперската съкровищница са туристическа атракция.

Бъкингамският замък, Лондон, Англия

 дворци Istock

Дворецът е формалната резиденция на английската монархия от 1837 година насам. Във внушителната постройка има 775 стаи, като от тях 52 са спални за членовете на кралското семейство. Бъкингам разполага още със 188 спални за личния състав, 92 кабинети и 78 бани.

Големият замък, Банкок, Тайланд

 дворци Istock

Красивият кралски комплекс е бил публична резиденция на тайландските крале сред 1782-1925 година, а през днешния ден той към момента се употребява при посрещане на непознати държавни глави или кралски церемонии. Дворецът се състои от внушителни здания, зали и пристройки. Там се намира и Храмът на Изумрудения Буда, който е едно от най-свещените места в Тайланд.

Алхамбра, Андалусия, Испания

 дворци Istock

Алхамбра е цитадела и архитектурен комплекс в Гранада, южна Испания, който до 1492 година е резиденция на мавърските владетели. Комплексът се състои от градини, замък и цитадела и е ситуиран на един от хълмовете в източната част на града, в подножието на планината Сиера Невада.

Той заема повърхност от към 142 000 м², има размери 740 на 205 м и е обкръжен от крепостна стена, предпазена с 13 кули. Северната страна на хълма е естествено предпазена от дефилето на река Даро, което отделя двореца от остарялата част на града – Албаисин.

Дворецът Мисор, Индия

 дворци Istock

Историческият замък Мисор, ситуиран в едноименния град в Карнатака, Южна Индия, е една от най-величествените кралски здания в Индия.

Той е бил седалище на кралската династия на махараджите на Мисор, която ръководи страната от 1399 до 1950 година Триетажната каменна постройка от тънък сив гранит и розови мраморни куполи има фасада с няколко обширни арки, поддържани от високи колони.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР