Каналът, по който Русия и САЩ могат да обсъждат, включително

...
Каналът, по който Русия и САЩ могат да обсъждат, включително
Коментари Харесай

Песков: Диалогът със САЩ за размяната на затворници може да мине по канала, обсъждан в Женева

Каналът, по който Русия и Съединени американски щати могат да разискват, в това число размяната на пленници, е контрактуван от президентите на двете страни Владимир Путин и Джо Байдън по време на диалози в Женева, заяви за прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва е подготвена да разиска размяната на пандизчии с Вашингтон, само че единствено в границите на канала, авансово контрактуван от президентите на двете страни.

Разговорите сред Путин и Байдън в Женева се състояха на 16 юни 2021 година В взаимно изказване водачите подчертаха, че страните имат намерение да стартират изчерпателен двустранен разговор за стратегическа непоклатимост, който ще бъде изчерпателен и деятелен. Освен това Москва и Вашингтон имаха намерение да стартират съвещания по киберсигурността, обмена на пандизчии и контрола на оръжията.

На конференция след диалозите Путин означи, че Москва и Вашингтон могат да договорят " правила на държание " в областите на стратегическата непоклатимост, киберсигурността и районните спорове. Руският президент удостовери, че с Байдън са разискали тематиката за размяната на пандизчии и означи, че „ там могат да бъдат открити избрани взаимни отстъпки “. Предполагаше се, че " съветското външно министерство и Държавният департамент на Съединени американски щати ще работят в тази посока ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР