Каналът на Доналд Тръмп в YouTube, който беше блокиран на

...
Каналът на Доналд Тръмп в YouTube, който беше блокиран на
Коментари Харесай

Отново в ефир! Връщат YouTube канала на Тръмп, когато рискът от насилие намалее достатъчно

Каналът на Доналд Тръмп в YouTube, който беше блокиран на 7 януари, ще може да възобнови работа, когато рискът от принуждение спадне задоволително, съобщи ръководителката на видеослужбата на Google Сюзан Войчицки близо два месеца след нахлуването на радикални последователи на Тръмп в Конгреса на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Искам да потвърдя, че ще отменим замразяването на канала на Доналд Тръмп, когато преценим, че рискът от принуждение е намалял ", сподели тя в изявление за Атлантическия съвет. След смъртоносното нахлуване над Капитолия някогашният президент на Съединени американски щати беше баннат от огромните платформи за подстрекателство на свои поддръжници към принуждение.

Туитър го е блокирал доживот, а Facebook замрази присъединяване му безсрочно, само че надзорният му съвет ще се произнесе за вероятно завръщане на милиардера републиканец, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Предвид вчерашните предизвестия на полицията на Капитолия за евентуално нахлуване през днешния ден, считам, че е задоволително ясно, че продължава да има висок риск от принуждение ", сподели Войчицки. Вчера ограниченията за сигурност в Капитолия бяха нараснали след известие, че въоръжена милиция желае да нападне постройката на Конгреса.

Доналд Тръмп месеци наред се опитваше да дискредитира президентските избори, като твърдеше, че ще има, а след вота, че е имало, всеобщи измами. В неделя, в първата си тирада след напускането на Белия дом, пред участниците в Конференцията за консервативно политическо деяние в Орландо, Флорида той все по този начин не призна изборното си проваляне и загатна, че може отново да се кандидатира през 2024 година

YouTube ще се опира на полицейските отчети, с цел да реши дали да допусне Тръмп още веднъж в канала му.

" Когато каналът му бъде още веднъж деен, ще разгледаме наличието, с цел да забележим дали то нарушава нашите правила за насилието и спазването на честността на изборите ", сподели Войчицки.

Съгласно разпоредбите на платформата, канал, който получи три предизвестия за по-малко от 90 дни, се закрива дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР