Kanal3.bgЧерната историческа комедия Фаворитката, в която актрисата Оливия Колман (на

...
Kanal3.bgЧерната историческа комедия Фаворитката, в която актрисата Оливия Колман (на
Коментари Харесай

В очакване на носителите на британските награди БАФТА

Kanal3.bg

Черната историческа комедия " Фаворитката ", в която актрисата Оливия Колман (на фотографията с премията " Златен глобус " за същата роля) играе кралица Анна, е най-вероятният любимец на английските награди БАФТА (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA)   в Лондон.

В разгара на сезона на премиите, връчвани преди Оскарите, подложената на критика за костюмите комедия за свадливата кралица и нейния задкулисен двор ще се състезава за 12 награди.

Колман е номинирана в категорията за основна женска роля за нейното живо, комично пресъздаване на облика на забравената значително кралица в шлагера за 18 век на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос.

45-годишната Колман е в конкуренция с Глен Клоуз ( " Съпругата " ) и Лейди Гага ( " Роди се звезда " ) – против същото мощно дуо, тя ще се изправи и по време на Оскарите на 24 февруари.

Във " Фаворитката " също играят Рейчъл Уайс и Ема Стоун, и двете са номинирани за най-хубава поддържаща актриса, а Лантимос ще се изправи против Алфонсо Куарон („ Рома “ ) в категорията за най-хубав режисьор.

Уайс и Стоун също са в конкуренцията за Оскарите в тази по този начин горда година за английската кино промишленост.

В категорията за най-хубав филм ще се състезават " Зелена книга " на режисьора Питър Фарели и римейка на Брадли Купър на класиката от 1937 година " Роди се звезда ".

Британските букмейкъри считат, че " Черен в клана " на Спайк Лий има най-малки шансове за мечтаната златна маска.

По време на миналогодишната гала в " Роял Албърт Хол “ холивудските звезди излязоха на аления килим, облечени в черно, в символ на взаимност с придвижването #MeToo.

Изданието за 2019 година също е белязано от скандал.

БАФТА анулира номинацията на режисьора на " Бохемска рапсодия " Брайън Сингър " в светлината на скорошните доста съществени обвинявания ".

Това се отнася до публикация в американското списание " Атлантик “, с обвинявания в полови похищения към малолетни. Сингър отхвърля това.

Изпълнението на Рами Малек като починалия фронтмен на „ Куин “ Фреди Меркюри - жертва на епидемията от СПИН в дните, когато хомосексуалността е табу в рокендрола - го трансформира във любимец за премията за най-хубав артист.

" Това е голяма отговорност “, сподели Малек, въплътил се в облика на музикалната икона. " Не искаш да имитираш Фреди, искаш да си кадърен да схванеш за какво е направил това, което е направил “.

Ролята на Крисчън Бейл в облика на ограничения от възприятие за комизъм, само че всесилен някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни във " Вице ", също му донесе номинация за водещ артист.

Марешал Али ( " Зелена книга " ) и Ричард Е. Грант ( " Можете ли да ми простите? " ) са основните кандидати в категорията за най-хубав поддържащ артист.

За най-хубав документален филм е номиниран " Те няма да остареят " на режисьора на " Властелинът на пръстените " Питър Джаксън. В него безмълвните черно-бели фрагменти от Първата международна война са превърнати в 3D пъстър филм със тон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР