Канал за наркотици от Западна Европа към Пловдив и оттам

...
Канал за наркотици от Западна Европа към Пловдив и оттам
Коментари Харесай

Заловиха екстази за 3.5 млн. лева в Пловдив, има 4-ма арестувани

Канал за опиати от Западна Европа към Пловдив и оттова към Турция разрушиха ДАНС и пловдивската полиция. Заловени са 115 кг екстази за 3,5 млн. лв., както и 4 кг марихуана. В ареста са трима пловдивчани и турски жители. Те са на 42, 47, 49 и 50 година, заяви окръжният прокурор Румен Попов.
Той изясни, че още през септември в ДАНС е формирано дело за въпросния канал на дрога. На 10 декември при опит за прекосяване на турската граница в тир са били открити 3,5 кг марихуана. "Тогава взехме решение, че не е належащо да се участва незабавно към реализация на акцията, а да изчакаме по-големи количества ", разясни Попов.
Операцията е осъществена предходната и тази нощ. По думите на прокурора трафикантите са употребявали автомагистрала "Тракия " в региона сред Пазарджик и Пловдив, където тежкотоварни коли, идващи от Западна Европа с екстази, са били разтоварвани и претоварвани на други возила. В Пловдив опиатът е бил вакуумиран, по-късно натъпкван в аварийните гуми на тирове. Групата е арестувана все още на товарене на дрогата в камион, който е трябвало да се насочи към турската граница.
Всички задържани са престъпно проявени и осъждани за опиати като се изключи турския жител, за който няма информация към момента. Тарторът на канала е бил освободен условно предварително от пандиза, след което е провел трафика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР