Канал 3С викове Долу ръцете от децата ни родители излязоха

...
Канал 3С викове Долу ръцете от децата ни родители излязоха
Коментари Харесай

Родители излязоха на протест срещу спряната Стратегия за детето

Канал 3

С крясъци " Долу ръцете от децата ни " родители излязоха на народен митинг пред Министерски съвет и блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител " в София.

Протестите се състояха в общо 20 града и са ориентирани против Националната тактика за детето 2019-2030. Работата по нея в действителност бе спряна персонално от премиера Бойко Борисов, само че протестиращите са уверени, че дейностите не престават - нещо, което общественият министър Бисер Петков назова подправена вест.

Протестиращите считат, че зад тила на обществеността към този момент са признати текстовете от тактиката посредством промени в Семейния кодекс и Закона за протекция на детето.

Не са съгласни с дефинициите за дете в риск от беднотия, а тезата им е, че страната би трябвало да дава помощи, с цел да изкара фамилията от бедността, а не детето от фамилията.

Голямото терзание буди използването на така наречен " норвежки модел " у нас. 

Искането на родителите е анулация на тактиката както и премахването на всички следващи проекти, стратегии, наредби и промени в законите, които произлязоха от нея и бяха оповестени наскоро в Държавен вестник.

" Притесненията са, че се наливат едни пари от Европейския съюз, които идват от страни, в които знаем какъв е моделът за гледане на деца и преди година-две се нашумя задоволително със случаите в Норвегия. Не мисля, че европейските пари би трябвало да ни ръководят по какъв начин да се грижим за децата. Ние настояваме да има промени в закона, които да пазят децата, само че не и с налагането на някакви закони, които ще нарушат правата ни като родители и ще разрешат на някой да ни ги лишава без съд и санкции ", съобщи Олга Сулева, представена от БГНЕС.

" Стратегия не би трябвало да има по никакъв мотив. Смятам, че връзката сред родител и дете е нещо свещено и единственото право е родителите и тяхната интервенция, защото те дават отговор за тяхното здраве и развиване. Дотук сме се оправяли без тактики. Тази тактика в действителност е брутална. Тя се приготвя повече от десетилетия, към този момент тя е влезнала в действие и продължава да набира скорост. Аз като родител няма да позволи по никакъв метод някой да ми споделя кое е добре за детето ми и фамилията ми ", беше безапелационен Осман Алиев.

Съпругата му Теодора сподели, че Норвегия ни финансира от 2009 година и средствата не идват единствено по линия на финансовия механизъм.

" Една от измененията в Закона за детето, че едно дете може да се вземе от фамилията още преди съда да се е произнесъл, е направена през 2009 година Това е интервенция във възпитанието на децата, идваща от периферия. Аз желая цялостно отменяне на тактиката. Ние сме първенци по осъществяване на това, което ни се диктува извън, а то не е в наш интерес ", сподели тя и акцентира, че тел. 116 111 би трябвало да бъде закрит и децата да търсят помощ от Националния телефон 112.

Множеството родители трансфораха митинга в София в шествие към Народното събрание, където ще повторят настояванията си. Те се заканиха, в случай че не бъдат чути, да излязат на втори народен митинг, който дадоха обещание да бъде още по-многолюден от настоящия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  1 n eXu s (преди 1 минута) Рейтинг: 34178 | Одобрение: -37917 Палячовци. Вместо да висят по кафета и моловете, да сядат да четат книги и да учат и пишлеметата си, че и едните, и другите са с недоразвити мозъци и единствено мучат. Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР