Канал 3Паундът се срина до четиримесечен минимум спрямо долара, след

...
Канал 3Паундът се срина до четиримесечен минимум спрямо долара, след
Коментари Харесай

Паундът се срина след неуспеха на разговорите за Брекзит

Канал 3

Паундът се срина до четиримесечен най-малко по отношение на $, откакто договарянията за Брекзит сред консерваторите и лейбъристите се провалиха. По-рано през днешния ден водачът на опизицията Джереми Корбин разгласи, че няма реализиран резултат от траялите няколко седмици договаряния с екипа на премиера Тереза Мей. 

Тя търсеше поддръжка от опозицията за прокарването на съглашението за излизане на Великобритани яот Европейски Съюз през Народното събрание, защото контрактуваната от нея договорка бе отхвърлена три пъти в Камарата на общините.

До обяд през днешния ден паундът бе с 0.33% по-нисък по отношение на $ до 1.2756 $ и на път да означи най-лошата си седмица в годината.

Паундът е с 1,85% по-нисък тази седмица, като това е най-резкия спад от февруари предходната година, когато беше отбелязал спад с повече от 2%. Падането му отразява цената за вложителите при по-висок късмет Англия да напусне Европейски Съюз без договорка, считат анализатори.

" Докато договарянията с лейбъристите продължаваха, пазарът беше малко по-уверен, че митническият съюз на Европейски Съюз или нещо сходно на статуквото ще бъде резултатът ", сподели Еймиър Дейли, валутен пълководец в Macquarie Bank.

" Сега фокусът е ориентиран към способността на министър-председателя да резервира водачеството на консерваторите, или може би на нейно място да пристигна по-евроскептичен водач на партията ", сподели тя. Спрямо еврото паундът означи най-ниското си равнище от 15 февруари насам, като поевтиня с 0,3% до 1,1419 евро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР