Канал 3На празничния 24 май лошото време ще обхване още по-големи

...
Канал 3На празничния 24 май лошото време ще обхване още по-големи
Коментари Харесай

Бури и градушки удрят страната, температурите падат

Канал 3

На празничния 24 май неприятното време ще обхване още по-големи елементи от страната, сочи прогнозата.

Очакват се гръмотевични стихии, порои и градушки в 16 области - от най-южните елементи на България до най-северните.

 



През нощта в  Южна България  валежите ще са интензивни, съпроводени с гръмотевици. Има условия и за градушки. И на следващия ден ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици.

По-голяма възможност за обилни превалявания има в източната половина на страната.  Вятърът от запад -северозапад ще се усили, по-чувствително - в западната половина на Дунавската низина, и там ще е съвсем без превалявания.

Максималните температури ще са сред 19 и 24 градуса.
 
Жълт код е разгласен за петък в половин България.  Предупреждението е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Ямбол, Бургас, Търговище,Русе, Шумен, Силистра и Разград.

Очакват се интензивни  превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки.  Количества за денонощието ще са към 20-25 л/кв.м, тук-там до 30-35 л/кв.м.
 

Атмосферното  налягане  ще се намали, ще е по-ниско от междинното за месеца.

 

Национален институт по метеорология и хидрология

 

Над  Черноморието  ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над  планините  ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до сдържан, от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса. 

 

Дарик
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР