Канал 3На 25 април се отбелязва 300-годишнината от издаването на

...
Канал 3На 25 април се отбелязва 300-годишнината от издаването на
Коментари Харесай

Робинзон Крузо стана на 300 години

Канал 3

На 25 април се отбелязва 300-годишнината от издаването на " Робинзон Крузо “ от Даниел Дефо.

В международната литература има малко произведения, които не престават да са настоящи от епохи. При това Рабле, Молиер, Сервантес и частично даже Шекспир не са литература за всеки, а на процедура през детството си всеки е прочел „ Робинзон “, заяви Би Би Си.

Не всеки знае, че историята на британския авантюрист има продължение. След тропически остров, той се придвижва в Сибир.

Образът на Русиясе оформя от безкрайни глъбини, мраз и разбойници.

Във втората част на романа се споделя по какъв начин един неотклонен изследовател на благосъстояние и завършения, живял в родината си в продължение на шест години, почнал ново пътешестване.

Започва от Бразилия, където е бил в младостта си, посещава " своя " остров, на който съумява да образува село с 70 поданици. Там, в престрелка с други племена, които не се причислиха към цивилизацията, лойлният му другар Петкан беше погубен.

От Новия свят Робинзон пътува до Южна Африка, Мадагаскар, Индия, Филипините и Китай. Навсякъде си купувах бижута, перли, слонова кост, индийско орехче, карамфил и други скъпи и компактни артикули.

Вече се подготвял да отплава, само че различен английски търговец го убедил да се върне по суша с съветски търговски кортеж.

През пролетта на 1703 година един кортеж от 16 пасажери пресича граничната река Аргун.

„ Не можех да не усещам огромно наслаждение във връзка идването в една християнска страна. Защото, въпреки и московчаните, според мен, надали да заслужават наименованието християни, те смятат себе си за такива и по собствен метод са доста набожни ”, написа Дефо от името на своя воин.

Скоро Робинзон се убеждава, че част от коренното население на Сибир са езичници, и е доста засегнат от обстоятелството, че съветските войводи не са се заели да ги извърнат към християнството. Решавайки да вземе нещата в свои ръце, той изгорил през нощта дървен кумир, " ужасяващ като дявола ", и едвам избягал от ядосаната навалица.

„ Мислех си “, продължава пътешественикът, „ че когато се приближаваме към Европа, ще минем през по-културни и гъсто обитаеми региони, само че се заблудих. “

Зимуват осем месеца в Тоболск, който Дефо назовава " столицата на Сибир ". През 2003 година локалните фенове на историята настояват, че са намерили в техния град " домът на Робинзон Крузо ", подобаващ по възраст и отговарящ на описанието.

В последна сметка след поредност от завършения напролет на 1705 година Робинзон се завръща още веднъж вкъщи.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР