Канал 3 Корнелия Нинова обезсмисли поредния конгрес на БСП с хрумването

...
Канал 3
Корнелия Нинова обезсмисли поредния конгрес на БСП с хрумването
Коментари Харесай

Комунисти, не спорете за морала на Нинова и Гергов, извинете се!

 Канал 3 Корнелия Нинова обезсмисли следващия конгрес на Българска социалистическа партия с хрумването да отдръпна оставката си. Не беше по никакъв начин красиво, само че другарите с дебелите портфейли останали с пръст в устата, както се изрази самата Корнелия. Омитайте се, партията не е за обмен, сподели им другарката и анулира точка втора от дневния ред на конгреса – гласоподаване на оставката й.

Корнелия анулира сама себе си, само че постъпката й беше призната за невиждано мъжество от болшинството в алените редици, които свещ палили да не се отлепя от партийното кормило – а се махне и партията ще се забие в околните скали.

Старият комунистически трик влезе в приложимост – организациите по места почнали да пишат трогателни писма, че си желаят ездачката и никой различен. Чела ги Корнелия със сълзи в очите и най-после взела съдбоносното решение да натрие носа на олигархията. Най-вече на другаря Гергов, за чийто портфейл стана дума на конгреса. Затваряй го и вън, посъветва го Нинова.

И какво стана. Гергов и другарите му по портфейл подсмърчат извън, а Корнелия изяснява що е морал и достолепие. След изборната загуба на евровота било морално и почтено Корнелия да подаде оставка и по този начин направила. Само че обстановката се трансформирала и незабавно се наложило да се търсят различен морал и друго достолепие.

Смяната на морала и достолепието съгласно обстановката. Някои нарекоха това дребно шикалкавене. Никак не е дребно. Това са моралът и достолепието на комуниста – съгласно обстановката. Огромна машинация.

Да спорим чий морал е за предпочитане – на Гергов или на Нинова, е нонсенс. Това е умствено извращение. Дали партията ще попадне в ръцете на политически търгаши като Гергов или ще продължи да я води " моралната “ Нинова е едно и също. Тя е натоварена на самосвал без спирачки и лети към забравата си, както се изрази един анализатор.

Това е партията на разлома. Огромен разлом сред естествените хора и алената " Визия за България “. Разлом даже сред партията и тези хора,изповядващи леви хрумвания и пъплещи към Бузлуджа с вярата, че ще открият морала я на Нинова, я на Гергов.

В този разлом е изсипано всичко – лагерите на гибелта, Народния съд, убийствата без съд и присъда, овации за фашизма – когато Сталин се пазареше с Хитлер за подялбата на Европа, идеологическо обезпаметяване на един народ за 45 години, национални произшествия и банкрути.

Е, може ли за такива чудовищни закононарушения да има амнистия, без опрощение. Кой се е извинил и по какъв начин го е направил, та не сме го чули – Живков, Милко Балев, Лилов, Младенов, Виденов, Първанов, Станишев, Нинова, Гергов. Кой, по дяволите?

Комунистите не демонстрираха никакво почитание към хората, които помнят, които са страдали, които грубо унижиха и избиха. Винаги са показвали своя морал – съгласно обстановката. И в този момент спорят морално ли е постъпила Нинова – следващата сламена фигура, поставена да вози партията на самосвала. Никой не се интересува какво тъкмо е направила Нинова. И за комунистите важи законът, съгласно който комунистическият режим е разгласен за незаконен. И в този момент наследниците на нарушителите ни натякват, че били по-морални. Първо се извинете!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР