Канал 3Има много критики към работата на социалните работници, свързани

...
Канал 3Има много критики към работата на социалните работници, свързани
Коментари Харесай

Омбудсманът: Политиките за закрила на детето, трябва да бъдат насочени към подкрепа на семейството

Канал 3

Има доста рецензии към работата на обществените служащи, свързани с фиктивен метод, неналичието на самостоятелен метод при оценката на най-хубавия интерес на детето, с неналичието на внимание към съответни слуачаи, с неналичието на поддръжка към фамилията. Това заяви в предаването " Денят онлайн " с Наделина Анева, омбудсманът Диана Ковачева. 

" Политиките за протекция на детето, би трябвало да бъдат ориентирани към поддръжка на фамилията. За страдание България е измежду страните с най-голям растеж на беднотия измежду децата и в действителност тази беднотия се дължи на бедността на родителите, тъй като децата живеят в такива фамилии. В този ред на мисли, би трябвало да има задоволително еластичен метод за поддръжка на фамилията, това е основно ", акцентира Ковачева.

" Фактът, че хората се опасяват, значи че в действителност би трябвало да се направи сериозна промяна. На първо място би трябвало да се приказва, да се изяснява от страна на институциите. 

Важно е да споменем, че обществените служащи също работят в сложна среда, неприятни условия, има ужасно доста документална работа, имат огромно текучество, липса на мотивация, ниско възнаграждение, което на процедура е в конфликт с най-хубавия интерес на детето. Така че разбор е нужен и и бърза страна на институциите, само че също по този начин и доста необятен публичен спор. ", акцентира тя. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР